Anlık Bildirim

İngiliz şirket uzaya 4K kamera gönderdi: İşte büyüleyici Dünya görüntüleri

Uzaydan 4K kalitede canlı yayın yapmak isteyen İngiliz şirket, ilk kameralarını yörüngeye yerleştirdi. Şirketin yayınladığı ilk görüntüleri aşağıdan izleyebilirsiniz.
Birleşik Krallık'tan Sen isimli bir uzay şirketi, yörüngeye 4K video kameraları gönderdi. Şirketin geçtiğimiz ay ilk kez test ettiği kameralar, Yeryüzü'nün büyüleyici bir videosunu yakaladı. İşte 4K kalitede uzay ve Dünya görüntüleri:


Sen (Space Exploration Network), uzaydan 4K kalitede gerçek zamanlı canlı yayınlar yapmak amacıyla 2014 yılında kurulmuş. Şirketin bu iş için özel olarak tasarladığı sistemi, yaklaşık beş yıl süren uzun uğraşlar sonucunda nihayet geçtiğimiz aylarda yörüngeye yerleştirildi. Altı farklı kamera ve bir bilgisayar sisteminden oluşan canlı yayın platformu şu anda bir Rus uydusunun üzerinde bulunuyor.

Sen şirketinin kurucusu Charles Black, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda,"Uzaydan 4K kalitede canlı yayın yapabilecek teknoloji üzerinde uzun yıllardır araştırma ve geliştirme çalışmaları yapıyoruz. Bu misyon ile birlikte teknolojimizi ilk kez tanıtma ve test etme imkanımız oldu. Gelecekte hem kendi uydularımızda hem de diğer uydularda kameralarımız yer alacak."şeklinde konuştu. Charles Black, Sen'in gelecekte uzaydaki en büyük video platformuna sahip olacağını söylüyor.

Sen'in kameraları ayrıca Yeryüzü'nden kontrol edilip yönlendirilebiliyor. Şirketin canlı yayınlarını önümüzdeki dönemlerde bizler de izleyebileceğiz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
24501 kez okundu.
22 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uzay araştırmaları, sen ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim