Anlık Bildirim

İngiltere trenlerde 1Gbps hızında Wi-Fi sunmayı hedefliyor

Trenlerde sunulan Wi-Fi hizmetini kullanıcılar için çok daha verimli hale getirmek isteyen İngiltere, 2025 yılına kadar trenlerde 1Gbps hızında Wi-Fi sunmak istiyor.

İngiltere trenlerde 1Gbps hızında Wi-Fi sunmayı hedefliyor Tam Boyutta Gör
 

Mobil veri gereksiniminin her geçen gün artması ve kullanıcıların cep telefonu veya tablet kullanırken daha fazla veri kullanımına ihtiyaç duyması tüketicilerin her yerde, yüksek kalitede bağlantı beklemesi sonucunu doğuruyor. Kamu hizmetlerine ayrılan alanlarda vatandaşlara yüksek hızda Wi-Fi hizmeti sunmak isteyen İngiltere ise bu beklentiyi karşılamak adına önemli kararlar aldı. İngiltere Kültür, Medya ve Spor Bakanlığında Dijital ve Kültürden Sorumlu Devlet Bakanı Matt Hancock tarafından duyurulan kararlara göre 2025 yılına kadar ülkedeki demir yolu ağı yüksek hızlı Wi-Fi ile desteklenecek.


5G Stratejisi Kapsamında Çarpıcı Adım 

''İnsanların; yaşarken, çalışırken ve seyahat ederken birbirleriyle bağlantı kurabilmelerini istiyoruz.'' diyen Matt Hancock, görev yaptığı bakanlığın 5G stratejisinin bir parçası olarak İngiltere'deki bütün demir yolu hattının Wi-Fi hizmeti açısından geliştirileceğini ve geleceğe uygun hale getirileceğini ifade etti. Hancock'ın açıklamalarına göre halihazırda raylı sistemlerde cep telefonu şebekesiyle sağlanan Wi-Fi hizmeti yerine demir yolları boyunca fiber optik kablolar döşenecek ve direklerin üzerine kablosuz cihazlar yerleştirilerek yüksek hızda Wi-Fi hizmeti sunulacak.


2025 yılına kadar tamamlanması hedeflenen programın sonucunda ise tren yolculuklarında kullanıcıların ücretsiz olarak 1Gbps hızında Wi-Fi'dan faydalanabileceği iddia ediliyor. Mevcut Wi-Fi hizmetinin sunduğu hızın oldukça üstünde olan bu hedefe ulaşıldığı takdirde trendeki herkesin kesintisiz olarak Wi-Fi ağı üzerinden video izleyebileceği belirtiliyor. Üstelik Matt Hancock'a göre yüksek hızda Wi-Fi servisinin tek avantajı yolcuların kaliteli bir şekilde internetten faydalanması olmayacak. 1Gbps hızında Wi-Fi, aynı zamanda demir yolu operasyonlarına ve operasyonların güvenliğinin geliştirilmesine de katkı sağlayacak.


Kültür, Medya ve Spor Bakanlığının ülkedeki internet ağına yönelik aldığı bir diğer önemli karar ise evinde veya işyerinde internet kullanan bireysel kullanıcılar için büyük önem taşıyor. Geniş bant internet hızı sıralamasında Avrupa'daki pek çok ülkenin gerisinde kalan İngiltere'de düzenli geniş bant hızlarına erişemeyen 1.1 milyon hane ve işyeri bulunuyor. Bakanlığın aldığı yeni karara göre ise telekomünikasyon şirketleri 2020 yılına kadar geniş bant internet abonelerine en az 10Mbps hızında internet hizmeti sağlayacak. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim