Anlık Bildirim

İngiltere’deki acil hizmetler Samsung telefonları kullanacak

Kurumsal tarafta önemli bir hamle yapan Güney Koreli Samsung, İngiltere’deki acil müdahale hizmetlerinin gelişmiş yeni nesil haberleşme ağında önemli bir rol oynayacak.

Akıllı telefon pazarında son kullanıcı kadar kurumların ilgisini çekmek de büyük önem taşıyor. Son kullanıcı tarafında ürünler tekil olarak satılırken kurumsal tarafta bazen on binlerce ürün satın alınabiliyor. Samsung bu anlamda büyük bir adım attı.

Geniş bir ağ

İngiltere’de polis, itfaiye ve sağlık hizmetleri Airwave adı verilen bir ağ ile haberleşmekteydi. Ses tabanlı olan bu iletişim ağı günümüz ihtiyaçlarına cevap vermemeye başlamıştı. İçişleri Bakanlığı geniş bant internet ile desteklenecek zengin iletişim fonksiyonlarına sahip yeni bir ağ için harekete geçti.

ESN olarak adlandırılan yeni ağ için 2015 yılında ilk çalışmalar başladı ve bir süre önce ilk uygulama örnekleri faaliyete geçti. Olay yerinden canlı yayın yapma, güvenlik uygulamaları, konum uygulamaları gibi pek çok hizmet bu sayede mümkün oldu. 2020 yılına kadar tüm acil servis hizmetlerinde bu ağın entegre edilmesi bekleniyor.

ESN ağına akıllı telefonları ise Samsung sağlayacak. Bakanlık ile yapılan bu önemli anlaşma on binlerce çalışanın Samsung akıllı telefonlarını kullanacağı anlamına geliyor. Sadece saha çalışanları değil yönetim ofislerinde de Samsung telefonları yer alacak.

Akıllı telefonlar yanında Samsung’un yazılım tarafında da üst seviye güvenlik sunacağı belirtiliyor. Bunlar Knox tabanlı olacak. Ayrıca telefonların zorlu ortam şartlarına dayanıklı olması bekleniyor. Yani Galaxy S8 Active veya Xcover 4 modelleri en muhtemel adaylar arasında. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim