Anlık Bildirim

Instagram, kayıp çocukların bulunmasına yardımcı olmak için Amber Alerts gösterecek

Instagram, Amber Alerts denilen ve kayıp çocukların hızla bulunabilmesi için gönderilen uyarılara artık platformda yer verecek. Uyarılar, kullanıcıların akışlarında gösterilecek.

Instagram, kayıp çocukların bulunmasını kolaylaştıracak Tam Boyutta Gör

Instagram, kayıp çocukların yerinin tespit edilmesine yardımcı olmaları için kullanıcılarına Amber Alerts göstermeye başlıyor. Yerel kolluk kuvvetleri tarafından bir Amber Alerts etkinleştirildiğinde belirlenen arama alanında yer alan kullanıcılar, akışlarında bir bilgilendirme uyarısı görecekler.

Kayıp çocuklar hızla bulanabilir

Instagram, bu uyarıların nadir ve arama alanına özel olacağını söyledi. Platform, bu uyarıları kime göstereceğini anlamak için kullanıcıların profilinde listelediği şehir, IP adresi ve konum servisleri (etkinleştirilmişse) dahil olmak üzere çeşitli bilgileri kullanacak.

Instagram, kayıp çocukların bulunmasını kolaylaştıracak Tam Boyutta Gör

Uyarılar, uygulamada bir bildirim olarak değil fotoğraf, açıklama, kaçırılmanın yeri ve sağlanabilecek diğer mevcut bilgiler gibi kayıp çocukla ilgili önemli ayrıntılarla birlikte akışta görünecek. Kullanıcılar, mevcut durumu yaymak için uyarıyı arkadaşlarıyla paylaşabilecek. Ayrıca, konuya dair bilgisi olanlar için ulaşabilecekleri bir telefon numarası da yer alacak.

Instagram, Amber Alerts'i kullanıma sundu. Bu uyarılar dünya çapında 25 ülkede aktif olacak bu ülkeler arasında Türkiye yer almıyor. Şirket, bu özelliği daha fazla ülkeye getirmek için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Kaynakça https://www.engadget.com/instagram-amber-alerts-130057891.html https://about.fb.com/news/2022/06/launching-amber-alerts-on-instagram/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim