Anlık Bildirim

AMD CEO'su Lisa Su, Instinct hızlandırıcıları tanıtmaya hazırlanıyor

AMD, uzun bir aranın ardından Milan-X kod adlı Zen3 tabanlı EPYC işlemcilerinin yanı sıra CDNA2 tabanlı Instinct MI200 hızlandırıcı serisini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Şirket CEO'su ve Başkanı Dr. Lisa Su, 8 Kasım'da yapılacak olan AMD Accelerated etkinliğinde yeni EPYC ve Instinct hızlandırıcılarını sergilemeye hazırlanıyor. AMD'nin Milan-X kod adlı Zen3 tabanlı EPYC işlemcilerinin yanı sıra CDNA2 tabanlı Instinct MI200 hızlandırıcı serisini piyasaya sürmesi bekleniyor.

Instinct MI200 hızlandırıcı gün yüzüne çıkıyor Tam Boyutta Gör

Instinct MI200, veri merkezlerinde kullanılan algoritmaları hızlandırmak için tasarlanmış, işlemcinin hesaplamalarını daha da hızlı yapmasına olanak sağlayan ekran kartı ünitesi olan GPGPU olarak karşımıza çıkıyor. İki hesaplama kalıbına sahip ilk çok çip modüllü ekran kartı olacak olan Instinct MI250X, 110 Hesaplama Birimi ve 128 GB'a kadar HBM2e bellek ile piyasaya sürülecek.

Sunucu tarafında rekabet artıyor

Her iki ürün de AMD Infinity Fabric gibi yüksek bant genişliğine sahip bir ara bağlantı sistemi kullanan yeni nesil sunucu ortamı için birlikte sunulacak. Platform, 2022'de NVIDIA Hopper ve Intel Ponte Vecchio/Sapphire Rapids sunucularıyla rekabet edecek şekilde ayarlandı.

AMD Accelerated Data Center Premier etkinliği, NVIDIA GTC 2021'de Nvidia CEO'su Jensen Huang'ın açılış konuşmasından sadece bir gün önce yani 8 Kasım'da yapılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim