Anlık Bildirim

Intel Z390 çipseti yaz aylarında geliyor

Önümüzdeki yaz aylarında piyasaya sürülmesi beklenen 8 çekirdekli Coffee Lake S işlemcilerin yanında bunları destekleyen Intel Z390 çipseti de sunulmuş olacak.

İşlemci pazarında son yıllardaki en hareketli dönemleri yaşıyoruz. Sektörün iki büyük devi Intel ve AMD, ardı ardına hamleler yaparak paylarını arttırmaya çalışıyor. Gelecek yıl aynı tempo devam edecek.

Intel Z390 neler sunuyor?

Bu yıl Ryzen işlemci ailesi ile Intel’e soğuk terler döktüren AMD, gelecek yıl daha gelişmiş 12nm sürecinde geliştirdiği Zen 2 mimarisini piyasaya çıkaracak. Intel ise Coffee Lake serisinde 8 çekirdekli işlemcilerini duyurmaya hazırlanıyor.

Hali hazırda 4 ve 6 çekirdek olarak piyasaya sürülen Coffee Lake S serisi 6 tane işlemci modeli mevcut. Gelecek yıl ortalarına doğru ise serinin genişlemesi bekleniyor. 4 ve 6 çekirdekli işlemciler yanında 8 çekirdekli işlemciler de olacak.

Intel yeni işlemcilerin yanında Z390 çipsetini de hazırlıyor. SiSoftware veri tabanında ortaya çıkan SuperMicro markalı bir anakartta Intel Z390 çipseti mevcut. Veri tabanına anakarttaki işlemci yansımadığı için muhtemelen henüz mühendislik örneği bir kart söz konusu.

Z370 çipsetinden farklı olarak Z390 çipsetinin 8 çekirdekli yeni işlemciler için tasarlandığını söyleyebiliriz. Ayrıca çipsetin 5Gbit Ethernet desteği ile yüksek hız imkanı sunacağı belirtiliyor. Intel Z390 çipsetinin en erken Computex 2018 fuarında tanıtılması bekleniyor. İlk anakart örnekleri de fuarda görücüye çıkacak. Sonrasında ise anakart satışları başlayacak ve yeni Coffe Lake-S işlemciler de aynı paralelde piyasaya sürülecek. 

 
Intel Z390 çipseti yaz aylarında geliyor
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4198 kez okundu.
25 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel coffee lake s ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim