Anlık Bildirim

Intel yeni sürücü güncellemesi ile pek çok oyunda sorunları gideriyor

Halo: Combat Evolved Anniversary, Battlefield 2042, FIFA 21 gibi belli başlı oyunlarda sıkıntı yaşayan Intel Xe grafikleri için firma tarafından bir sürücü güncellemesi yayınlandı. 

Intel Graphics Driver 30.0.101.1191

Arc Alchemist ekran kartları ile yeni dönemin kapılarını açmaya hazırlanan Intel için artık daha zorlu günler başlıyor zira donanım geliştirme yanında yazılım geliştirme de önem taşıyor. Sürücüleri güncel tutmak ve oyunlara adapte etmek için çok çalışmak gerekiyor. Hali hazırda pek çok dahili grafik biriminde uyum sorunları var ve Intel bunu çözmeye çalışıyor. 

Intel Graphics Driver 30.0.101.1191 sürümü

Intel tarafından Windows 10 ve Windows 11 için indirmeye sunulan 30.0.101.1191 nolu grafik sürücüsü, Xe serisi birimlerin yanında Gen 9’a kadar olan önceki birimler için de destek sunuyor. Xe serisi grafikler için Halo: Combat Evolved Anniversary, Battlefield 2042, FIFA 21 ve Rise of the Tomb Raider oyunlarında hata iyileştirmeleri yapılmış. 

Önceki nesiller için ise Shadow of the Tomb Raider oyununda düzeltmeler yapılmış. Yine 6. nesilden 10. nesile kadar olan Intel işlemcilerin masa üstü pencere yöneticisinde zaman zaman yol açtığı çökmeler de gideriliyor. 

Bununla birlikte sürücüde bazı uyumsuzluklar mevcut. Call of Duty serisi, Far Cry 6, CS:GO, The Sims 4, Baldur's Gate 3, Dark Souls 3, Far Cry 6, Halo: Infinite, Metro Exodus, Mount & Blade II, Red Dead Redemption 2, The Surge 2 ve Ghost Recon: Breakpoint gibi oyunlarda uyumsuzluklar yaşanabileceği ifade ediliyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim