Anlık Bildirim

İnternet sağlayıcılardan koronavirüs için abonelere destek

ABD'nin lider internet sağlayıcı firmaları, koronavirüs salgını sebebiyle işlerin eve taşınması ve okulların tatil edilmesi gibi negatif etkilerden abonelerini korumak için harekete geçti.

İnternet sağlayıcılardan koronavirüs için abonelere destek Tam Boyutta Gör

Amerikanın iki lider internet servis sağlayıcısı (ISP), koronavirüs salgını sebebiyle evden çalışmak zorunda olanlara ve gelir seviyesi düşüklere yardım etme kararı aldı. Comcast ve AT&T tarafından açıklananlara göre ucuz paketlerde hız artışı yapılırken kotalar da sonraki açıklamaya kadar askıya alındı.

Comcast’in yeni açıkladığı paketi, ayda 9,95 dolara hiçbir kayıt ücreti talep etmeden 25/3 Mbps internet hizmeti sunuyor. Bu paket dahilinde sunulan hız, bu açıklamanın öncesinde 15/2Mbps seviyesindeydi. Bir diğer büyük servis sağlayıcı olan AT&T ise genişbant internette tüm kotaları sonraki açıklamaya kadar askıya aldığını bildirdi

ABD’nin en büyük servis sağlayıcılarından gelen bu haberin ardından diğer küçük operatörlerin de aynı yolu izlemesi bekleniyor. Ülkemizdeki operatörlerin koronavirüs karşısında okulların tatil edilmesine verdiği tepki şimdilik uzaktan eğitim platformlarına ücretsiz 3GB internet vermek oldu. Derslerin video formatında olduğu dikkate alınarak oldukça ciddi şekilde eleştirilen bu hamle kullanıcılar tarafından yetersiz görülüyor. ABD’deki operatörlerin de bu şekilde harekete geçmesinin ardından Türk servis sağlayıcıların konuyla ilgili bir revizyon yapıp yapmayacağını kısa zamanda göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10202 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
internet servis sağlayıcı, internet kullanımı ve
4 etiket daha comcast at&t Internet Covid-19
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim