Anlık Bildirim

iPhone'nun uydudan Acil SOS özelliği hayat kurtardı

Apple'ın uydu üzerinden haberleşme imkanı sunan Acil SOS fonksiyonu, bir kanyonda mahsur kalan 10 kişinin kurtarılmasını sağladı. İşte umutları yeşerten o başarı öyküsü.
iPhone'nun uydudan Acil SOS fonksiyonu hayat kurtardı Tam Boyutta Gör
Yine bir başarı öyküsü daha telefonların hayat kurtarabileceğini kanıtlıyor. iPhone'nun Uydudan Acil SOS fonksiyonu, 10 yürüyüşçüyü Kaliforniya'daki Santa Paula Kanyonu'nun ücra bir bölgesinden kurtardı.

İrtibata geçmek için Acil SOS özelliği kullanıldı

Akşam saat 8:00 civarında Ventura Country Şerif Merkezi'ne Santa Paula Kanyonu'nda kaybolan 10 kişilik bir yürüyüşçü grubundan bir mesaj geldi. Bu yürüyüşçüler şerif merkeziyle irtibata geçmek için Apple'ın Acil SOS özelliğini kullandılar.

Nerede olabilecekleri ve acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyan olup olmadığı gibi bazı yararlı bilgiler verdiler. Ojai Arama ve Kurtarma Ekibi (SAR) yarım saat sonra harekete geçti ve gece 11:15 itibariyle yürüyüşçülerin yeri tespit edilerek kanyondan çıkarıldı.

Ojai SAR ekibi yaptığı açıklamada, "Yürüyüşçülerin çoğunun yürüyüşe hazırlıklı olmadan çıktığı öğrenildi ve Santa Paula Kanyonu'nun patikasına götürülürken yiyecek, içme suyu ve aydınlatma ekipmanı sağlandı." ifadelerine yer verdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2289 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, Teknoloji Haberleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim