Anlık Bildirim

Apple artık hükümetlerin uygulama kaldırma taleplerini paylaşacak

Son iki yıldır paylaştığı şeffaflık raporlarına herhangi bir ekleme yapmayan Apple, önümüzdeki aydan itibaren hükümetlerin App Store'dan uygulama kaldırılması yönündeki talepleri de paylaşacak

Apple artık hükümetlerin uygulama kaldırma taleplerini paylaşacak Tam Boyutta Gör
 

Teknoloji devleri, hükümetlerin ve adli makamların taleplerini kullanıcılarla paylaşmak için düzenli olarak şeffaflık raporları yayınlarken bu raporlarda paylaşılan veri miktarını da giderek artırmaya çalışıyor. Her yıl 1 Ocak-31 Haziran ve 1 Temmuz-31 Aralık tarihlerine ait şeffaflık raporlarını paylaşan Apple da iki yıldır herhangi bir ekleme yapmadığı raporunda artık daha fazla veri sunacağını duyurdu. Geçtiğimiz yılın ikinci yarısına ait şeffaflık raporunu paylaşan şirket artık raporlarında App Store'dan uygulama kaldırılmasına yönelik taleplere de yer verecek.


Hükümetlerin talepleri detaylandırılacak 

Şirketin raporda yer verdiği açıklamaya göre hükümetlerin uygulamaları ne sıklıkla engellemeye çalıştıkları ve hangi uygulamaların App Store'dan kaldırılması için talepte bulunduklarına dair detaylı veriler bu yılın ikinci yarısına ait raporda yer alacak. Şirket böylece uygulama kaldırma kararının arkasında yer alan hukuki zorunlulukları net bir şekilde göstermiş olacak. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl Apple, Çin'de faaliyet gösteren VPN uygulamalarını App Store'dan kaldırmış ve kullanıcıların tepkisi çekmişti. Şirket daha sonra yaptığı açıklamasında kararın arkasında Çin hükümetinin talebi olduğunu belirtmişti.


Apple'ın raporda sunduğu en dikkat çekici veri ise hükümetlerin Apple marka cihazlara erişmek için bulunduğu talepler. Geçtiğimiz yılın ilk yarısında hükümetlerin, toplam 309.362 adet cihaza erişmek için 29.718 defa talepte bulunduğunu ifade eden şirket bu taleplerin yüzde 79'unu olumlu karşılayarak erişim izni verdiğini belirtiyor. Apple'ın bu süreçte Türkiye'den aldığı toplam talep 94. Ülkemizdeki resmi makamlar bu talepler ile 135 cihaza erişmek isterken Apple bu taleplerin yüzde 55'ini geri çevirmiş durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim