Anlık Bildirim

Apple, sel felaketinde hasar gören ürünleri ücretsiz tamir edecek

Bu ayın başında Japonya'nın batısındaki yoğun yağışların neden olduğu sel felaketinin ardından Apple, sel nedeniyle kullanılamaz hale gelen ürünlerini ücretsiz tamir edeceğini duyurdu.

Apple, sel felaketinde hasar gören ürünleri ücretsiz tamir edecek Tam Boyutta Gör
 

Bu ayın başında Japonya'da yaşanan sel felaketi sonucunda 200'den fazla kişi hayatını kaybederken milyonlarca insan felaket bölgesinden tahliye edilmişti. Japonya'da son 36 yılın en büyük sel felaketi olan olayın ardından hükümet felaketin etkilerini gidermek için yaklaşık 4 milyar dolarlık bütçe ayırdığını duyurmuştu. Felaketin etkilerini gidermek için pek çok kuruluş ve şirket harekete geçerken Apple da ücretsiz onarım programı başlattı.


Ana ürünler ücretsiz tamir edilecek

Appla Japonya tarafından yapılan duyuruya göre Apple ürünlerini kullanan müşteriler, selden hasar gören ürünlerini Apple'a göndererek ücretsiz onarım programından faydalanabilecek. Şirketin standart onarım politikasını aşan bu yardım hareketinden Macbook, iPhone, Apple Watch, iPad ve iPod sahipleri yararlanabilecek. Müşterilerin ücretsiz onarım programından faydalanabilmeleri için bir de telefon numarası paylaşan Apple, kullanıcıların ürünleriyle ilgili onarım taleplerini bu numara aracılığıyla iletebileceklerini belirtiyor.


Eylül ayı sonuna kadar ücretsiz onarım programını sürdürecek olan Cupertinolu şirket, ana ürünlerinin tamamı için ücretsiz onarım garantisi sunsa da aksesuarlar ve kulaklıklar gibi yan ürünler programa dahil edilmedi. Buna ek olarak programın kötüye kullanılmaması için onarım öncesinde kullanıcıların, cihazın sahibi olduğunu ispat etmek adına fatura gibi belgeleri sunmaları gerekebilir. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5875 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iPad ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim