Anlık Bildirim

Apple sözünü tuttu: İlk yapay zeka makalesi yayınlandı

Yapay zeka alanındaki çalışmalarını paylaşarak bu alanda çalışan diğer bilim insanlarının da faydasına sunacağını açıklayan Apple, merakla beklenen ilk makalesini yayınladı.

Apple sözünü tuttu: İlk yapay zeka makalesi yayınlandı Tam Boyutta Gör

Aralık ayının başında yapay zeka hakkındaki çalışmalarını, bu konuda çalışan bütün araştırmacıların faydalanması için gizli tutmayıp açıklayacağını söyleyen Apple, ilk makalesini yayınladı. Herkesin aklındaki "Yayınlanan sonuçlar gerçekten önemli mi olacak yoksa sadece insanların, Apple’ın daha şeffaf bir şirket olduğunu düşünmesi için mi bunu yapacak?" sorusu da böylelikle cevaplanmış oldu. İlk yayınlanan makale ise yapay zekanın gördüğü nesneleri tanıması ve öğrenmesi hakkında.

Makale, yapay zekanın, simüle edilmiş görüntüleri nesnelerin asıl görüntülerine göre daha kolay tanımasına karşın bunun kullanılmasının günlük hayatta çıkaracağı bir takım problemlere dikkat çekiyor. Eğer yapay zeka sadece simüle edilmiş görüntüleri tanırsa bizden farklı bir görme duyusuna sahip olacak ve gerçek nesneleri tanımakta zorlanacak. Apple’ın bu problemi çözmek için sunduğu çözüm önerisi ise oldukça ilginç.

Alve.com'da gör Sanal Gerçeklik Dünyasına Uygun Fiyata Adım Atın!

İki yapay zeka birbiriyle mücadele edecek 

İki yapay zeka arayüzünü karşı karşıya getirmeyi planlayan şirket, birinci arayüzün simüle edilmiş görüntülerin gerçekliğini arttırmak için çaba sarf ederken ikinci arayüzün sürekli taklit görüntüleri ona göstererek kandırmaya çalışacağını ve bu sayede gerçekle sahteyi ayırt edebilir hale gelen  birinci arayüzün en sonunda nesneleri tıpkı insanlar gibi görüp tanıyabileceğini düşünüyor.

Çalışmasıyla bu alanda faaliyet gösteren kişilerin takdirini toplayan ve gerçekten işe yarar bilgileri paylaşan Apple’ın tam anlamıyla şeffaf hale geldiğini düşünmemiz için bir süre daha beklememiz gerekecek. Zira Apple, diğer firmaların bu çalışmalardan nasıl faydalandığını takip ederek bu şeffaflık politikasından vazgeçebilir. Ama şu an için görünen o ki yapay zekayla ilgilenen uzmanları kendi bünyesine katmak isteyen ve bu sektörün bir an önce büyümesi için bilgi paylaşımından yana olan Apple bu hamlesiyle pek çok insanı şimdiden etkilemiş durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim