Anlık Bildirim

İran, Bitcoin madencilik yasağını eylülde kaldıracak

İran’da geçtiğimiz mayıs ayında aşırı elektrik tüketiminden dolayı geçici süreliğine yasaklanmıştı. Financial Tribune’e göre bu yasaklar kesin olarak 22 Eylül’de kaldırılacak.

Financial Tribune’un haberine göre İran Sanayi, Madencilik ve Ticaret Bakanlığı, ülkeye mayıs ayında getirilen Bitcoin (BTC) madenciliği üzerindeki kısıtlamaların yakın zamanda kalkacağını açıkladı.

İran elektrik, üretim, dağıtım ve iletim şirketi Tavanir’e göre de ülkedeki madenciler 22 Eylül 2021’den itibaren yasal olarak madencilik yapmaya geri dönebilecek.

İran, Bitcoin madencilik yasağını eylülde kaldıracak Tam Boyutta Gör

Ülkede elektrik sıkıntıları yaşanıyordu

Ülke, geçtiğimiz aylarda büyük çaplı elektrik sorunları yaşamıştı. Tavanir sözcüsü Mostafa Rajabi Mashhadi’nin açıklamalarına göre elektrik sıkıntılarının yaz sonuna kadar düşmesi bekleniyor. Bunun sonucunda da 22 Eylül’den itibaren madencilik kısıtlamalarının kaldırılması planlanıyor.

İran, Bitcoin madencilik yasağını eylülde kaldıracak Tam Boyutta Gör

Yetkililer, ülkedeki elektrik sorunlarının ana sebebi olarak yasadışı olarak yapılan Bitcoin (BTC) madenciliğini göstermişti. Gelen haberlerde, yasadışı madencilerin 2.000 megawatt’a (MW) kadar elektrik tükettiği, bunun da yaz aylarında önemli bir talep gören elektrik şebekesine büyük bir yük getirdiği belirtilirken yasal olarak yapılan BTC madencilerinin ise sadece 30 megawatt (MW) olduğu ifade edildi.

İranlı madencilerin önümüzdeki ay madenciliğe geri dönmesi ve Çin’de yaşanan kısıtlamaların sebebiyle ülkenin BTC madenciliğindeki rekabette üst sıralara çıkması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim