Anlık Bildirim

AMD Ryzen 2800X işlemcisi 10 çekirdekli mi olacak?

AMD’nin henüz örtülerini kaldırmadığı Ryzen 2800 serisi hakkında sızıntılar bitmiyor. Ryzen 2800X işlemcisinin 10 çekirdekli olarak görüntülerinin sızdırıldığı iddia edildi.

İkinci nesil Ryzen işlemcilerle başlayan Zen+ fırtınası Threadripper Gen2 işlemcilerle devam ediyor. Çekirdek sayısı sürekli artarken önemli bir model gündemden düşmüştü. AMD Ryzen 2800X modelinden bahsediyoruz.

Ryzen 2800X özellikleri

AMD’nin Intel’in hamlelerine bakarak piyasaya süreceğini düşündüğümüz Ryzen 2800 ve 2800X işlemcileri ile ilgili henüz bir gelişme yok. Halen alt seviyeye yönelik Ryzen işlemci ve APU’ları piyasaya çıkmaya devam ediyor. Üst segmentte ise Threadripper 2 güzel bir hava yakalamış durumda.

Ryzen 2 serisinin amiral gemisi olacak Ryzen 2800X ile ilgili sızdırılan bir görsel 10 çekirdek ölçeklendirmesine işaret ediyor. Cinebench testinde 4GHz seviyesinde çalışan işlemci çok çekirdekte 2130 puan alıyor.

12nm sürecinin verimliliğini kullanarak AMD yeni nesilde zaten 32 çekirdeğe kadar ölçeklendirme yapmıştı. Ryzen 2 serisinde de bir artış bekleniyordu. Bununla birlikte yonga tasarımı gereği AMD’nin 12 çekirdeğe çıkması bekleniyor zira işlemcilerde 4 çekirdekli yongalar kullanılıyor. Elbette bir yongada 2 çekirdeği devre dışı bırakarak 10 çekirdeğe de çıkılabilir. AMD’nin Intel Core i9-9900K hamlesine göre yeni işlemciyi piyasaya sürmesi bekleniyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4753 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd ryzen 2800x ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim