Anlık Bildirim

AMD Ryzen işlemcilerde %30'a varan fiyat indirimi

AMD'nin Ryzen işlemci ailesinde önemli bir fiyat indirimi dikkat çekiyor. Gerek Avrupa gerekse de Amerika'daki satış noktalarında modeline göre %30'lara varan indirimler devreye girmiş durumda.
AMD'nin yeni nesil Ryzen işlemcilerinde sessiz sedasız önemli fiyat indirimi yapıldı. Hem Amerika'da hem de Avrupa'daki satış noktalarında etkili olduğunu gözlediğim indirimle ilgili henüz resmi açıklama yapılmasa da, modeline göre %30'a varan fiyat indirimi piyasanın son dönemde gördüğü en agresif fırsat anlamına geliyor.
AMD'nin en güçlü masaüstü işlemci modeli olan 16 çekirdek ve 32 izlek destekli Threadripper 1950X, birkaç ay önce 999$ etiket fiyatıyla lanse edilmişti. Şimdiye 799$ dolar seviyesinden yani %20 indirimle alabilmek mümkün. Hatta 920 dolar seviyesinde X399 anakartla pake olarak sunulan çeşitli fırsatlar da dikkatlerden kaçmıyor.
Ryzen 7 ailesinin en kaslı modeli olan 8 çekirdekli 1800X, 499 dolar tavsiye edilen son kullanıcı fiyatıyla pazara girmişti. Kademeli olarak ufak fiyat güncellemeleri yapılan işlemci bugün itibariyle 320 dolar seviyesinden bulunabiliyor yani %36'ya varan bir indirim yaşanmış oluyor, çıkışından bu yana bir yıl bile geçmemiş bir işlemci için.
Ryzen 7 ve Ryzen 5 serisi işlemci modelleri için de %8 ile %21 arasında değişen çeşitli indirimler olduğunu görüyoruz. AMD'nin yeni yıl öncesinde özel bir hamlesi mi yoksa içinde bulunduğumuz "Black Friday" indirim dönemi için yapılan bir indirim mi bilinmez ama bu fiyatlarla işlemcilerin, Intel'e karşı çok daha rekabetçi olduğu kesin.
İndirimli fiyata örnek:
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9199 kez okundu.
39 kişi, toplam 47 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, İndirim ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim