Anlık Bildirim

Intel Core i9-7900X'in hızı 6GHz'e çıkartıldı,rekor geldi

Intel'in 10 çekirdekli yeni işlemci modeli Core i9-7900X hız aşırtma ile 6GHz'e çıkartıldı ve yeni rekor geldi. Hangi koşullarda overclock yapıldığı ve diğer detaylar için haberimize göz atabilirsiniz
Intel'in çok çekirdekli yeni nesil işlemcileri, hız aşırtma konusundaki yeteneklerini sergilemeye devam ediyor. 10 çekirdekli olan ve standart olarak 3.3GHz'de, Turbo Boost 2.0'da otomatik olarak 4.3GHz'de, Turbo Boost Max 3.0'da ise otomatik olarak 4.5GHz'de çalışabilen 14nm+ üretim geometrisine sahip Core i9-7900X, 6GHz'e hız aşırtıldı.
 
 
SOFOS1990 takma adını kullanan bir hız aşırtma profesyoneli tarafından Gigabyte'ın Aorus X299 SOC Champion anakart modeliyle LN2 yani sıvı azot altında yapılan denemelerde, işlemciye 1.6v gibi oldukça yüksek çekirdek voltajı verilerek elde edilmiş yeni rekor. Normal koşullarda hayli yüksek olan bu değerde stabilite için LN2 ile -110 derecelere inilmiş.
 
.
Bellek tarafında G.Skill'in Trident Z kitine, güç kaynağı tarafında ise Corsair'in AX1500i modeline yer verilen çalışmada, net hız olarak 6016MHz'de çalıştırılan işlemci HWBOT test rekorunu da kırdı. 12189.52 puanlık skor elde eden işlemci hem en hızlı 10 çekirdekli işlemci hem de en hızlı tek işlemci skorunu aldı. Tabi şu detayın altını bir kez daha çizmekte fayda var; Yeni Intel işlemcilerde lehimlenmiş entegre ısı dağıtıcı yerine termal yüzey materyali tercih edildiği için normal koşullarda işlemcilerin termal karakteristiği önceki nesilden daha kötü.
 
 
Bakalım bir sonraki rekor kimden ve hangi düzeyde gelecek, bekleyip göreceğiz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7796 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
gigabyte, Anakart ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim