Anlık Bildirim

İspanya, Blockchain teknolojisini kullanan şirketlere vergi indirimi yapacak

İspanya Halk Partisi yeni bir yasa tasarısı hazırlayarak ülkeyi Blockchain teknolojisinin kullanılması ve geliştirilmesinde yeni bir merkez haline getirmeyi amaçlıyor.

İspanya, Blockchain teknolojisini kullanan şirketlere vergi indirimi yapacak Tam Boyutta Gör
 

İspanya'da iktidar konumunda bulunan Halk Partisi, hazırlanılan yeni yasa tasarısıyla yönünü Blockchain teknolojisine çeviriyor. Milletvekili Teodoro Garcia Egea tarafından hazırlanan yasa tasarısıyla Blockchain teknolojisini kullanan ve bu alanda çalışmalar yapan şirketleri İspanya'ya çekmek ve ülkede var olan şirketlerin bu alan yönelmesini sağlamak için çeşitli vergi indirimleri gündemde. Garcia Egea, Blockchain tabanlı şirketlerin İspanya'ya getirilmesi ile birlikte finanstan sağlığa kadar pek çok sektörde bu teknolojinin yaygınlık kazanacağını düşünüyor.


ICO'lara da el atacak 

Halk Partisi'nin odaklandığı tek nokta işletmelerde Blockchain'in kullanılması değil. Günümüzde yeni girişimlerin ve projelerin en kolay yoldan maddi desteğe ulaşmasını sağlayan ICO'lar da yetkililerin gündeminde. ICO'lar aracılığıyla dolandırıcılık faaliyetlerinin giderek arttığı bu günlerde yetkililerin amacı Garcia Egea'nın ifadesiyle ICO'lara yatırım yapmak için ''Avrupa'nın en güvenilir çerçevesini'' oluşturmak


İspanya Başbakanı Mariano Rajoy önderliğindeki Halk Partisi, yasal düzenlemeleri oluştururken destek almak için kripto para ve Blockchain uzmanlarının parlamentoda ifade vermesi gibi seçenekleri de değerlendiriyor. Avrupa Birliği'nde kripto paralar ve Blockchain teknolojisi konusunda üye ülkeleri kapsayacak genel nitelikte bir düzenleme şu an için bulunmuyor ancak İspanya'da oluşturulacak yasal düzenlemenin kripto para yatırımları için de zemin oluşturması bekleniyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim