Anlık Bildirim

İstanbul’a havaray geliyor: İşte hizmete gireceği tarih ve güzergah

İstanbul trafiğini rahtlatacak yeni çözümler için düğmeye basan İBB, yeni metro projeleri ve havaray için tarih verdi. İşte havarayın hizmete gireceği güzergah ve hedeflenen tarih:

İstanbul’a havaray geliyor: İşte hizmete gireceği tarih ve güzergah Tam Boyutta Gör

İstanbul’un trafik sorununa kalıcı ve uzun vadeli çözümler arayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeni projeler için tarih verdi. Bunlardan hiç şüphesiz en heyecan verici olanı havaray.Projeiçin 7 Aralık 2016 tarihinde ihaleye çıkılacak.

Havaray Nereden Geçecek? Ne Zaman Bitecek? 

2019 yılı sonuna kadar şehrin tamamının metro ile birbirine bağlanması hedefleniyor. Bu kapsamda ilk büyük ve yenilikçi proje havaray. Sefaköy – Halkalı – Başahşehir doğrultusunu izleyecek olan Havaray'ın 9 kilometrelik güzergahının ihaleyi kazanan firma tarafından 810 gün içerisinde bitirilme yükümlülüğü bulunacak. 2019 yılında hizmete girmiş olacağı belirtilen toplu taşıma sistemi ihalesi elektro-mekanik ve ince işler ile araç alımını kapsıyor. Bu arada İBB, İstanbul Geneli Havaray hizmeti alımı için öncesinde bir ihale daha açacak. Projelendirme sürecini de kapsayacak bu hizmet alımı 14 Kasım’da ihaleye çıkacak.

Bunun yanı sıra Kazlıçeşme – Söğütlüçeşme arasındaki Marmaray benzeri metro hattı için de çalışmalar başlamış durumda. Boğazın altından Kuruçeşme – Beylerbeyi arasından geçecek 20 kilometrelik hat için zemin ve yer etüdü, yolcu rakamları gibi incelemeler başlatılmış durumda. Bu hattın da ihalesi 26  Ekim’de gerçekleştirilecek ve yüklenici firma tarafından 720 günde tamamlanmış olacak.

Havaray (Monoray) Nedir?

Tekli ray hattından oluşan ve genellikle yerden yüksek bir şekilde konumlandırılan monoray sistemi, aslında ucuz bir demir yolu olması amacıyla geliştirilmiş bir yapı. Çıkış amacı olarak askeri nitelikli kullanılması düşünülmüştü. İlk olarak 1897 yılında Almanya'da ticari olarak kullanıma sunuldu. Avustralya, Brezilya ve Rusya'da örnekleri bulunan sistemin Japonya'da da önemli bir kullanım oranı bulunuyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13053 kez okundu.
49 kişi, toplam 52 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
havaray, metro ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim