Anlık Bildirim

İşte AMD'nin Bulldozer işlemcileri için ilk resmi performans dökümanı

Geçtiğimiz günlerde AMD'nin beş yıldır üzerinde çalıştığı yeni nesil Bulldozer mimarisinin performansıyla ilgili ilk bilgileri sizlerle paylaşmıştık. Dünyada ilk defa yayınladığımız o bilgilerden sonra AMD'nin, Scorpius platformu için hazırladığı Zambezi kod adıın taşıyan 8 çekirdekli Bulldozer işlemcisine ait resmi döküman da elimize ulaştı.

Gizli gizlilik ibaresine sahip olan bu döküman, AMD'nin masaüstü sistemler için hazırladığı 8 çekirdekli Bulldozer işlemcisiyle ilgili performans öngörüsünü içeriyor. AMD tarafından Visin Black FX serisi altında sunulması beklenen 8 çekirdekli işlemci için hazırlanan dökümanda PCMark, Cinbench ve 3DMark 06 testleri için performans projeksiyonu yapılıyor.

Performans verilerine geçmeden önce Bulldozer işlemci ailesini kısaca hatırlamakta fayda var. 32nm üretim teknolojisiyle hazırlanan yeni nesil işlemci ailesi, Soket AM3+ formunda olacak ve 9 serisi çipsete sahip anakartlarla kullanılacaklar. Turbo Core 2.0 dinamik çekirdek yönetim teknolojisiyle donatılan işlemciler modern komut setlerini de destekleyecekler.

Her çekirdek için 1MB L2 ve çekirdekler arası ortak kullanım için 8MB L3 bellek kapasitesi olmak üzere 8 çekirdekli Bulldozer işlemcilerinde 16MB bellek kapasitesine yer verilmesi bekleniyor.. AMD'nin hazırladığı tabloya göre saat hızı bilinmeyen 8 çekirdekli Bulldozer işlemcisi, PCMark'ın TV & Movies alt testinde hem 6 çekirdekli Phenom II X6 1100T hem de dört çekirdekli Core i7-950'den daha hızlı olmayı başarırken, asıl farkın çoklu çekirdek desteği sunan Cinebnech R11.5'te görüldüğü ve yapılan render testinde 8 çekirdekli Bulldozer işlemcisinin her iki işlemciden de ciddi derecede daha hızlı olduğunu görüyoruz. Oyun testi olarak geçen 3DMark 2006 işlemci alt testinde de 8 çekirdekli Bulldozer işlemcisinin ciddi oranda fark yarattığını ve toplamda, AMD'nin en hızlı işlemcisi olan Phenom II X6 1100T ve Intel'in Core i7-950 işlemcisinden %50 oranında hızlı olmayı başarıyor.

AMD'nin Bulldozer işlemcileri içn hacimli üretimin Nisan ayı gibi başlaması ve takip eden süreçte resmi lansmanın yapılarak pazara sürülmeleri bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
39826 kez okundu.
28 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
test sonucu, amd ve cpu
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim