Anlık Bildirim

İzlanda’da yapılan kısa süreli çalışma deneyleri olumlu sonuçlar verdi

2015-2019 yılları arasında nüfusun yüzde birini oluşturan yaklaşık 2500 İzlandalı vatandaş haftada dört gün çalıştı. Açıklanan sonuçlarda ise bu durumun oldukça olumlu bir sonuç verdiği gözlemlendi.

İzlanda'da dört yıl süren deneylerde çalışanlara ücretleri normal bir şekilde ödendi. Haftalık çalışma saatleri ise 40 saatten 35-36 saat civarlarına indirildi. Sürdürülebilir Demokrasi Derneği’nin (Alda) açıklamalarına göre çalışanların verimliliğinde hiçbir düşüş gözlenmedi.

İzlanda'da yapılan kısa süreli çalışma deneyi olumlu sonuç verdi Tam Boyutta Gör

Daha iyi performans

Açıklamalarda, deneye katılan insanlar daha iyi ve enerjik hissettiklerini, daha az stres yaşadıkları ifade edildi. Alda, deneyde çalışanların işlerinde daha iyi performans sergilediklerini ve daha yaratıcı olabildiklerini de ekledi. Araştırmaya katılan vatandaşlardan biri de her zamanki rutinden çıkıldığında herkesin daha iyi hissederek daha önce yapmadığı şeyleri yapabildiğini ifade etti. Kısacası, araştırmanın sonuçları oldukça başarılı olarak nitelendirildi.

İzlanda'da yapılan kısa süreli çalışma deneyi olumlu sonuç verdi Tam Boyutta Gör

 

Yayınlanan rapora göre pandemi öncesi çalışma düzenlerine geri dönme isteği oldukça azalmış durumda. Daha az çalışmak artık “yeni normal” olarak adlandırılıyor. Benzer çalışma düzenleri pandemi dolayısıyla dünyanın farklı yerlerinde de görülmüştü. Benzer çalışma düzenleri pandemi dolayısıyla dünyanın farklı yerlerinde de görülmüştü.

Kaynakça https://www.sciencealert.com/iceland-s-experiment-with-a-shorter-working-week-actually-went-really-well https://en.alda.is/wp-content/uploads/2021/07/ICELAND_4DW.pdf Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim