Anlık Bildirim

Jeff Bezos resmen uzayda: İşte müthiş görüntüler

Jeff Bezos resmen uzaya çıktı. Yer çekimsiz ortamda Dünya'yı uzaydan izlemenin keyfini çıkaran Bezos, hayatının en güzel günlerinden birisini yaşadığını söyledi.

Jeff Bezos resmen uzayda: İşte müthiş görüntüler Tam Boyutta Gör

Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos'un ilk uzay macerası başarıyla tamamlandı. Bezos ile birlikte üç kişinin daha yer aldığı kapsül, sorunsuz bir şekilde uzaya ulaştı ve sonrasında başarılı bir iniş gerçekleştirdi. Bezos böylece uzay turizminde yeni bir dönemin kapılarını aralamış oldu.

57 yaşındaki Jeff Bezos, 2000 yılında temellerini attığı kendisine ait uzay şirketi Blue Origin ile uzaya çıktı. Bezos'u bugün alt-yörüngeye fırlatan New Shepard isimli roket, Blue Origin bünyesinde 2006 yılından bu yana geliştirme sürecinde bulunuyordu. Uzay turizmi için geliştirilen New Shepard roketi, ilk kez 2015 yılında 100 kilometre yüksekliğe ulaşarak uzaya çıkmayı başarmıştı. Blue Origin geride bıraktığımız altı yıllık süreçte ise roketi ve roketin üzerine yerleştirilen kapsülü insanlı görevlere tamamıyla hazır hale getirmekle meşguldü.

Bezos'un uzaya taşıyan New Shepard roketi bugün TSİ 16.11'de ABD'nin Teksas eyaletinden kalkışa geçti. Kapsül kalkıştan sadece birkaç dakika sonra tam 107 kilometrelik yüksekliğe ulaşmayı başardı ve böylece uzay sınırı olarak kabul edilen Karman Hattı'nın üzerine çıkmış oldu. Bezos ve arkadaşları burada yaklaşık 4 dakika boyunca yer çekimsiz ortamda uzaydan Dünya'yı izlemenin keyfini çıkardı.

Kalkış görüntüleri:

Sadece 10 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanan misyon, Blue Origin'in ilk insanlı görevi olarak tarihe geçti. Görevde Bezos'a eşlik eden isimler şu şekildeydi: Jeff Bezos'un kardeşi Mark Bezos, havacılığın ünlü isimlerinden 82 yaşındaki Wally Funk ve Hollandalı milyarder Joes Daemen'in 18 yaşındaki oğlu Oliver Daemen.

Çocukluğundan beri uzaya büyük ilgi duyduğunu belirten Jeff Bezos, şirketi Blue Origin ile birlikte uzay turizmi hayalini gerçeğe dönüştürmek istiyordu. Bezos bugün bunun ilk adımını atarak Blue Origin'in ilk resmi uzay turizmi görevine öncülük eden isim oldu. Şirket şimdi önümüzdeki süreçte, aralarında ünlü isimlerin de yer aldığı onlarca milyoner ve milyarderi uzaya fırlatmaya başlayacak.

Jeff Bezos inişin ardından kapsülden çıkıyor:

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
62602 kez okundu.
16 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Jeff Bezos, blue origin ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim