Anlık Bildirim

Kahve tüketiminin insülin duyarlılığı üzerinde etkisi bulunmuyor

Yeni araştırmada yaşları 35 ila 69 arasında değişen, insülin direnci bulunan 126 kilolu hasta 24 hafta boyunca izlendi. Katılımcılara günde 4 fincan kahve veya 4 fincan plasebo içeceği verildi.

Kahve tüketiminin insülin duyarlılığı üzerinde etkisi bulunmuyor Tam Boyutta Gör

American Journal of Clinical Nutrition dergisinde yayımlanan yeni araştırmaya göre kahve tüketiminin insülin duyarlılığı üzerinde herhangi bir etkisi bulunmuyor.

National University of Singapore kurumundan araştırmacı Derrick Johnston Alperet önderliğinde yürütülen araştırmada yaşları 35 ila 69 arasında değişen ve insülin direnci bulunan 126 fazla kilolu hasta 24 hafta boyunca izlendi. Katılımcılara rastgele olarak günde 4 fincan kahve veya 4 fincan plasebo içeceği verildi. Daha sonra katılımcıların vücut ağırlığı kilogramı başına metabolize ettikleri glikoz miktarları ölçüldü ve kaydedildi.

Kahve ile plasebo tüketen gruplar arasında fark gözlenmedi

Kahve tüketiminin insülin duyarlılığı üzerinde etkisi bulunmuyor Tam Boyutta Gör

Yapılan ölçümler sonucunda kahve tüketiminin insülin duyarlığını anlamlı ölçüde değiştirmediği gözlemlendi. Ayrıca gruplar arasında insülin direncinin biyolojik araçları olan açlık kan şekeri ve plazma adiponektini düzeyleri arasında fark gözlenmemesine rağmen kahve tüketen katılımcıların plasebo tüketen katılımcılara oranla vücut yağlarının ılımlı bir biçimde azaldığı gözlendi.

Yapılan araştırmadaki bazı yazarların çalışmayı finanse eden Nestlé Research kurumunda çalıştığı belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim