Anlık Bildirim

Kanserli akciğeri hastanın vücudundan çıkaran doktorlar, temizledikleri organı geri taktı

İsrail'de bulunan bir hastanede doktorlar, kanserli bir hastanın akciğeri kesip çıkardıktan sonra organı tümörden temizledi ve akciğeri vücuda geri yerleştirdi.

Kanserli akciğeri hastanın vücudundan çıkaran doktorlar, temizledikleri organı geri taktı Tam Boyutta Gör

İsrail’in Petah Tikva şehrinde bulunan Beilinson hastesinde doktorlar, inanılması güç bir yöntemle akciğer kanseri bir hastayı tedavi etti.

Sol akciğerinde bulunan tümörün ana hava kanalını kapatmasından dolayı kritik bir sürece giren hastaya normal şartlar altında yapılması gereken işlemi uygulamayan doktorlar, bunun yerine 40’lı yaşlardaki adamın akciğerini vücudundan çıkarıp organdaki tümörü temizledi ve akciğeri tekrar vücuda geri yerleştirdi.

Daha önceki örneklerde hastaların kanserli akciğerlerinin kesilip çıkartıldığını ve akabinde organ naklinin beklenmeye başladığını ifade eden ekip, hastanın durumunun kritik olmasından dolayı söz konusu yöntemi denemeye karar vermiş. Hastanenin Kayropraktik (yunanca bir kelimedir; chiro (el) ve practic (uygulama) kelimelerinden oluşmaktadır. Yani el ile yapılan tedavi anlamına gelmektedir.) Bölümü Başkanı Dr. Yuri Faischowitz yaptığı açıklamada, “Hastanın ciğerini kesip çıkarsak ve nakil beklemeye başlasak durum daha da kötüye gidecekti.” ifadelerini kullanmış.

Kanserli akciğeri hastanın vücudundan çıkaran doktorlar, temizledikleri organı geri taktı Tam Boyutta Gör

Yeni yöntem esnasında sağ akciğerle nefes alıp vermeye devam eden adamın hastalıklı akciğeri temizlendikten sonra tekrar şişirilmiş ve her şeyin yolunda gittiğinden emin olunmuş. Operasyon sonucu rehabilitasyona tabi tutulan hastanın sağlık durumunun iyi olduğu ifade ediliyor.

Beilinson Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Dan Arav, uygulanan yöntemin kanserli hastaların tedavisinde çığır açabileceğini belirtirken diğer kanser türlerinin tedavisinde de kullanılmak üzere geliştirilebileceğini ifade etmiş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim