Anlık Bildirim

Katmerciler, IDEF 21'de Eren 4x4 zırhlı aracını tanıttı

Katmerciler, 17-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen 15'inci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı IDEF 21'de Eren 4x4 zırhlı aracını sergiledi.

Katmerciler, IDEF 21'de Eren 4x4 zırhlı aracını tanıttı Tam Boyutta Gör

Katmerciler, yeni EREN 4x4 taktik zırhlı aracını İstanbul'da düzenlenen IDEF 2021, savunma fuarında tanıttı. 1985 yılında kurulan Katmerciler, Ankara ve İzmir'de üretim tesisleri bulunan tekerlekli zırhlı araçların geliştiricisi konumunda.

250 beygir gücü ile dizel motoru, düşük profilli, dar ve kısa gövdesi ve kısa dönüş çapı olan EREN, kentsel alanlarda yüksek manevra kabiliyeti ve performans sağlayan bir yapıya sahip. Araç, 7'ye kadar genişleme seçeneği ile 5 askeri personeli ağırlayabiliyor.

Hafif monokok gövde yapısına rağmen yüksek balistik korumaya sahip araç, kullandığı zırh teknolojisi ile mayın ve EYP'lere karşı üstün koruma sağlıyor.

Uluslararası standartlarda sistemlere sahip

Araç, yüksek hızlanma ve yüksek azami hıza sahip olurken, 4x4 sürüş sistemi ve tam bağımsız helisel yaylı süspansiyon sistemi gibi özellikleri ile üstün arazi performansı sağlıyor. Güçlü bir motor, tam otomatik şanzıman, düşük ve yüksek hız oranlarına sahip iki vitesli transfer kutusu ve diferansiyel kilit sistemli tahrik milleri ile donatılan araç, kullanıcıya şehir içi ve şehir dışı kullanımda konfor ve kullanım kolaylığı sağlıyor.

Katmerciler, IDEF 21'de Eren 4x4 zırhlı aracını tanıttı Tam Boyutta Gör

Eren 4x4'te yer alan uzaktan kumandalı, stabilize silah sistemi, araç hareket halindeyken aracın hareketli hedeflere ateş etmesini sağlamakta ve araçta ayrıca otomatik hedef takip sistemi bulunuyor. Gece ve gündüz görüş, balistik hesaplama, lazer mesafe bulucu ve bilgisayar destekli atış kontrol sistemi, mühimmat tüketim uyarısı, gerektiğinde manuel çalıştırma seçeneği, yüksekliği ve açısı ayarlanabilen sürüş tekerleği ve patlamaya karşı korumalı lastikler mevcut donanımlardan bazıları.

Sıcak ve soğuk iklim koşullarında (NATO standartlarına göre) kullanılmak üzere tasarlanan araçta ayrıca 360 derece durumsal farkındalık sistemi, kurtarma vinci, sis havanı ve otomatik yangın söndürme sistemi gibi opsiyonel sistemler de bulunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim