Anlık Bildirim

Kazakistan, kripto para madenciliği için nükleer santral kurabilir

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, yaptığı yeni açıklamalarda kripto para madenciliğinin gelişmesi için ülkede yeni bir nükleer santral kurulabileceğini duyurdu.

Bilindiği üzere Çin’in yasaklarından sonra Kazakistan, düşük enerji fiyatları sebebiyle kripto para madenciliğinin merkezlerinden biri hâline gelmişti. Hatta geçtiğimiz aylarda açıklanan verilerde, ülkedeki madenciliğin büyük bir artış gösterdiği, bu sebeple de Kazakistan’ın ABD’den sonra en yüksek madencilik yapılan yer hâline geldiği ortaya çıkmıştı.

Nükleer santral, ülkede oluşan enerji yükünü hafifletebilir

Hükümet tarafından yapılan yeni açıklamalara göre de ülkedeki madenciliği daha da iyileştirmeye yönelik yeni adımlar atılabilir.

Ülkenin Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev tarafından yapılan açıklamalara göre, kripto para madenciliği endüstrisinin büyümesini hızlandırmak için ülkede bir nükleer santral kurulabilir. Tokayev’e göre bu santral sayesinde ülkedeki enerji yükü azaltılabilir, ekonomik bir kalkınma yaşanabilir ve vatandaşların yaşam kalitesi yükselebilir.

Kazakistan şu anda 50 kayıtlı, bilinmeyen sayıda da kayıt dışı kripto para madenciliği şirketine ev sahipliği yapıyor. Hükümet de bu yüksek miktardaki madencilik faaliyetleri sebebiyle oluşan enerji yükünün nükleer santral yoluyla azaltılabileceğini düşünüyor.

Halk, nükleer santrallerin ülkede kurulmasını istemiyor Tam Boyutta Gör

Halk tarafından tepki görebilir

Ancak uzmanlar bu önerinin halk tarafından olumlu bir şekilde karşılanmayacağını düşünüyor. Ülkede 20 yıldan fazla süredir nükleer bir santralin bulunmaması ve Sovyetler Birliği döneminde nükleer silah testlerinin Kazakistan’da yapılmış olması, halkın nükleer enerji santrallerine karşı mesafeli ve isteksiz davranmasına sebep oluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim