Anlık Bildirim

Kehribar içerisinde yeni çiçek türü keşfedildi

Kuzey Myanmar olarak bilinen bölgeden elde edilen kehribarlardan elde edilen kapalı tohumlulara ait bitki türü keşfedilmekle birlikte keşfedilen bitkiye Valviloculus pleristaminis adı verildi.

Kehribar içerisinde yeni çiçek türü keşfedildi Tam Boyutta Gör

Fosilleşmiş ağaç reçinesi olarak adlandırılan kehribarlar, oldukça ilginç canlı fosilleri barındırmakla birlikte paleontologların da üzerlerinde çalıştığı yapıları oluşturuyor. Şimdi ise Oregon State University kurumu araştırmacıları orta-Kretase dönemine ait ve yaklaşık 100 milyon yıl öncesine dayanan tamamen yeni ve bilinmeyen çiçek türleri keşfetti.

Kuzey Myanmar olarak bilinen bölgeden elde edilen kehribarlardan elde edilen anjiyosperm yani kapalı tohumlulara ait bitki türü keşfedilmekle birlikte keşfedilen bitkiye Valviloculus pleristaminis adı verildi.

Kehribar

Kehribar içerisinde yeni çiçek türü keşfedildi Tam Boyutta Gör

Keşfedilen bitkinin erkek çiçek olduğu belirtilmekle birlikte yaklaşık 2 milimetre genişliğe sahip bitkinin spiral şeklinde yukarı doğru kıvrılan yaklaşık 50 adet erkek organa sahip olduğu açıklanıyor.

Yeni araştırma ve çalışma Journal of The Botanical Research Institute of Texas adlı dergide yayımlandı.

 

Kaynakça https://today.oregonstate.edu/news/new-flower-100-million-years-ago-brings-fresh-holiday-beauty-2020 https://journals.brit.org/jbrit/article/view/1014 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim