Anlık Bildirim

Kılıçdaroğlu’ndan dev proje: Büyükşehirlerde 1 gigabit, kentlerde 100 megabit internet!

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı videosunda “Dijital Altyapı” projesinin detaylarını açıkladı. Proje, ülke geneli yüksek hızlı internet vadediyor.
Kılıçdaroğlu’ndan internet atılımı: Büyükşehirlere 1 gigabit hız! Tam Boyutta Gör
Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı yeni bir videoda “Dijital Altyapı” olarak adlandırdığı projesinin detaylarını açıkladı. Proje kapsamında büyükşehirlerde 1 gigabit, kentlerde ise en az 100 megabit internet hızları vadediliyor.

Kılıçdaroğlu paylaşımında “Dünyayla rekabet edebilmek için güçlü internet ağına ihtiyaç var. Öyle uyduruk "buçuklu" falan değil, tam anlamıyla yüksek hızlı haberleşme sistemlerini Türkiye'nin her yerinde kuracağız.” ifadeleri yer alıyor. Kılıçdaroğlu, yapay zeka gibi güncel teknolojilerden geri kalmamak için Türkiye’nin sağlam bir internet altyapısına ihtiyaç duyduğunun altını çiziyor.

2 milyon kilometre fiber internet

Kılıçdaroğlu’ndan internet atılımı: Büyükşehirlere 1 gigabit hız! Tam Boyutta Gör
Türkiye’nin fiber altyapısı geçtiğimiz yıl yüzde 9,8 büyüyerek 517.3 bin kilometreye erişti. Ancak bu tek başına genel bir kapsama alanı için düşük bir değer olarak kalmaya devam ediyor. Kılıçdaroğlu, paylaştığı videoda fiber optik ağ uzunluğunun 2 milyon kilometreye çıkartılacağını ifade ediyor. Bu yatırımlar sonucunda ise büyükşehirlerde 1 gigabit, kentlerde ise en az 100 megabit indirme hızına ulaşılması hedefleniyor.

35 milyar dolarlık yatırım

Kılıçdaroğlu’ndan internet atılımı: Büyükşehirlere 1 gigabit hız! Tam Boyutta Gör
Kılıçdaroğlu aynı zamanda Türkiye’nin elektronik haberleşme altyapısını geliştirmek için 5 yıl içerisinde 35 milyar dolar yatırım yapılacağını aktardı. Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, "Bu iletişim hızı sayesinde Türkiye'deki bir doktor Zürih'teki bir hastasını muayene, hatta robotik teknolojiyle ameliyat edebilecek. Bankacılık işlemlerinden ticarete kadar her şey saniyeler içinde gerçekleşecek.” dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11983 kez okundu.
163 kişi, toplam 254 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fiber internet, Kemal Kılıçdaroğlu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim