Anlık Bildirim

Yurtiçi Kargo, Türkiye'nin ilk kıtalar arası drone ile kargo teslimatını yaptı

Yurtiçi Kargo, drone ile İstanbul Boğazı'ndan geçerek Türkiye'nin ilk drone ile kıtalararası kargo teslimatını yaptığını duyurdu.                                 
Yurtiçi Kargo, kıtalar arası drone ile kargo teslimatını yaptı Tam Boyutta Gör
Yurtiçi Kargo drone ile teslimat çalışmalarını sürdürüyor. Yurtiçi Kargo, bu defa İstanbul Boğazı’ndan geçerek Türkiye’nin ilk kıtalararası drone ile kargo teslimatını yaptı.

Geçen ay Ankara’da drone ile ilk uçuşunu gerçekleştiren Yurtiçi Kargo, bu defa İstanbul’da Çubuklu’dan Emirgan’a drone ile kargo taşıdı. DeliveryOne isimli firma tarafından geliştirilen yerli dronelar kullanılıyor. Drone, akıllı kargo dolaplarıyla entegre şekilde çalışıyor. Taşınacak kargo, dolabın en üstünde yer alan İHA pistine yükseltiliyor. Drone tarafından teslimat dolabının pistine taşınıyor ve dolapta saklanıyor. Sistem tamamen otonom şekilde çalışıyor.

Yurtiçi Kargo Kargo Operasyonları Genel Müdür Yardımcısı Fahrettin Hamzaoğlu, “Artık kargo dronemiz gerekli izinler sonrasında hizmet verebilir noktaya geldi. Şimdi de çok yakında insansız kara araçlarımızı hatta robot muhaberatlarımızı görmeye başlayacağınızı iddia diyoruz. Çok yakında bu teknolojiyi kargo sektörüne kazandıracağız.” dedi. Ayrıca insansız kara araçlarıyla taşımacılık için çalışmalar yapıldığını da ifade etti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4447 kez okundu.
19 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yurtiçi kargo, drone ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim