Anlık Bildirim

Kolay para transferi FAST'in limiti 1000 TL'ye yükseltildi

TCMB tarafından kullanıma sunulan FAST para transferi özelliğinin limiti 1000 TL'ye yükseltildi. FAST sayesinde bankalar arası 7/24 para transferi yapılabiliyor.

Kolay para transferi FAST'in limiti 1000 TL'ye yükseltildi Tam Boyutta Gör

Neredeyse tüm bankalarda kullanıma sunulan FAST para transferi sisteminde limit yükseltildi. Daha önce 150 TL olan limit bugün 1000 TL’ye yükseltildi. 1000 TL’ye kadar para transferlerinizi FAST ile yapabileceksiniz. Bu limit ilerleyen aylarda yeniden yükseltilecek.

FAST sistemi sayesinde bankalararası 7/24 para transferi yapabilirsiniz. FAST sayesinde EFT saatini beklemeye gerek kalmıyor.

FAST’ın bir başka avantajı da Kolay Adres özelliği. Bu özellik sayesinde uzun IBAN numaralarıyla uğraşma derdi ortadan kalkıyor. Para göndereceğiniz kişinin telefon numarası, e-posta adresi veya TC numarasını girerek para gönderebilirsiniz. Bu şekilde para gönderebilmek için karşı tarafın Kolay Adres Tanımlama işlemini yapmış olması gerekiyor.

FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi Sistemi), 8 Ocak’ta genel kullanıma açıldı. Bugüne kadar FAST ile 9 milyon adet ödeme işlemi gerçekleştirildi. 5,3 milyon kişi Kolay Adresleme Sistemine bilgilerini ekledi.

Yılın ikinci çeyreğinde FAST ile kişiden kişiye karekod ile ödeme işlemi yapılabilecek. Aralık 2021’de iş yerleri karekod ile ödeme alabilecek. 2022 içerisinde ödeme isteme özelliği eklenecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11354 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
para transferi, fast ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim