Anlık Bildirim

FAST işlem limiti 100 bin TL'ye yükseldi

Bankalar arası 7/24 para transferi yapabilme imkanı tanıyan FAST'ın işlem limiti 100 bin TL'ye yükseltildi. Bugüne kadar bu limit 50 bin TL olarak uygulanıyordu.
FAST işlem limiti 100 bin TL'ye yükseldi Tam Boyutta Gör
Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) sistemi işlem tutar limitleri; bugün yükseltilti. FAST para transferlerinde işlem limiti 100 bin liraya, FAST-TR karekod kullanılarak gerçekleştirilecek iş yeri ödemelerinde ise 250 bin liraya yükseltilecek.

FAST limiti ne kadar? 2024

FAST para transferi limiti 100 bin TL’ye yükseldi. 100 bin TL'ye kadarki para transferi işlemleirinizi FAST sistemini kullanarak yapabileceksiniz. 1000 bin TL'den daha fazla transferi yapmak isterseniz parça parça işlem yaparak FAST'ı kullanabilirsiniz.

FAST nedir?

FAST sayesinde bankalar arasındaki para transferleri birkaç saniye içinde hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Buna ek olarak FAST sayesinde uzun IBAN numarası derdi ortadan kalkıyor. Para göndereceğiniz kişinin FAST sistemine kayıtlı telefon numarasını veya e-posta adresini girerek para transferi yapabilirsiniz. FAST’a TR-Karekod özelliği eklendi. Üye iş yerlerinde QR kodu okutarak şifresiz, kartsız ve temassız şekilde ödeme ve para transferi yapılabiliyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) duyurusunda, TCMB tarafından geliştirilen ve 8 Ocak 2021 itibarıyla kullanıma açılan yeni nesil anlık ödeme sistemi FAST'in, Türkiye'de ödemeler alanında yarattığı yenilikçi yaklaşım ve katman servisleri ile günün her saati güvenli, hızlı ve kolay bir şekilde ödeme yapılmasına olanak sağladığı, alışveriş işlemlerinde nakit ve kartlı ödeme yöntemlerine alternatif bir yöntem olarak hızla yaygınlaştığı belirtildi.

Duyuruda, şunlar kaydedildi:

"Aralık 2023'te planlanıp FAST katılımcılarına duyurulduğu üzere; kullanıcıların FAST sistemine gösterdikleri ilgi ve ödemeler ekosisteminin dinamik gereksinimleri göz önünde bulundurularak 4 Nisan 2024 itibarıyla FAST işlem tutar limitleri; para transferlerinde 50 bin liradan 100 bin liraya, FAST-TR karekod kullanılarak gerçekleştirilecek dinamik doğrulamalı iş yeri ödemelerinde ise 100 bin liradan 250 bin liraya yükseltilecektir."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2715 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fast, para transferi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim