Anlık Bildirim

Kontakt lensler çevre kirliliğine yol açıyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan bir araştırmaya göre insanlar kontakt lenslerini tuvalet ve lavabolara düşürüyor ve bu da çevrenin büyük ölçüde kirlenmesine yol açıyor.

Kontakt lensler çevre kirliliğine yol açıyor Tam Boyutta Gör

Günümüzde birçok kişi göz bozukluklarını gidermek veya gözlerinin rengini değiştirmek için kontakt lenslere başvuruyor. Ancak bu optik merceklerin kullanım süreleri çok da uzun değil. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bilim insanları şimdiye kadar yapılmamış bir araştırmaya imza atarak kullanılmayan kontakt lenslere ne olduğunu ortaya koydular.

Kontakt lensler suları kirletiyor

Amerikan Kimya Derneği'nin (ACS) 256. Ulusal Toplantısı ve Fuarı'nda açıklanan bu araştırmanın başındaki isim olan Doktor Rolf Halden konu ile ilgili olarak: "Yetişkin hayatımda uzun bir süre gözlük ve kontakt lens kullandım. Şimdi ise bu plastik lenslere ne olduğunu merak etmeye başladım ve bu konuda araştırma olmadığını gördüm. ABD pazarını araştırdık ve kontakt lens kullanıcıları üzerinde bir çalışma gerçekleştirdik. Araştırmamızın sonunda kontakt lens kullanan insanların %15 ila 20'sinin lensleri lavaboya ya da tuvalete düşürdüğünü (veya attıklarını) öğrendik." ifadelerini kullanıyor.

Kontakt lensler çevre kirliliğine yol açıyor Tam Boyutta Gör

Drenaj altında yıkanan merceklerin sonuç olarak atık su arıtma tesislerine geldiğini ve her yıl yalnızca ABD'de 6 ila 10 ton atık lensin sulara karıştığı tahmin ediliyor. Ayrıca bu kontakt lenslerin şeffaf olmaları sebebiyle su da farkedilmelerinin de oldukça güç bir hal aldığı belirtiliyor. Yapılan bu araştırmayla ise kontakt lens üreticilerinin, lenslerin suları nasıl etkilediği konusunda daha fazla araştırma yapmalarının hedeflendiği ifade ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim