Anlık Bildirim

Kripto para borsalarında transfer devri bitiyor mu?

Bu yıl Mecliste yasalaşması beklenen kripto para yasal düzenlemesinde yerli borsalardan kripto para çekiminin yasaklanacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Kripto para düzenlemesi Tam Boyutta Gör

Türk kripto para camiası tüm dikkatini TBMM açılışıyla birlikte gündeme gelecek olan kanuni düzenlemeye çevirmiş durumda. Düzenleme ile ilgili ser verilip sır verilmezken ilginç bir iddia ortaya atıldı. 

Kripto para transferi sona eriyor

Sosyal medyada gündeme gelen bilgilere göre kripto para mevzuatında yerel borsalardan kripto para çekimi engelleniyor. Yani yatırımcı bir kaynaktan yerel borsaya kripto para transfer ederek ticaret yapabiliyor ancak kripto para çekimi yapamıyor. Yani sadece bankaya TL çekimi yapabiliyor. 

Bazı yerli kripto borsaların da bu yasağı desteklediği ifade ediliyor. Yurt dışında da bu tür borsalar mevcut ve yatırımcının borsadan parasını cüzdanlara veya başka kaynaklara çekmesini haliyle yüksek kayıp olarak görüyor. 

Uzmanlar kripto para çekiminin engellenmesini finansal özgürlüğe darbe olarak nitelendiriyor ancak birkaç farklı kaynak daha duyumları doğruluyor. Kripto yatırımın sadece ülkede kalmasını sağlamak istediği anlaşılan düzenlemenin nihai sürümü merakla bekleniyor. 


 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8358 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), kripto para düzenlemesi ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim