Anlık Bildirim

Kripto paralara düzenleme yolda

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem global sistemden uzaklaşmadan ekonomi sistemine uygun ve kripto para piyasası ile barışık bir düzenleme olduğunu belirtti.

Kripto paralara düzenleme yolda Tam Boyutta Gör

Türkiye gündemi birbiri ardına Thodex ve Vebitcoin borsalarının iflas haberi ile çalkalanırken satır aralarında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem tarafından yapılan açıklama gözlerden kaçtı.

Kripto paralara düzenleme yolda

Kripto para kullanımı konusunda Avrupa lideri olan ülkemizde haliyle irili ufaklı pek çok borsa mevcut. Bunların bazıları global borsaların uzantısı iken büyük kısmı ise ülkemizde kurulmuş şirketler.

Kripto para borsalarında milyarlarca TL’nin dönmesi yetkililerin de dikkatini çekti ve bir süredir vergilendirme yapılacağı gündemdeydi. Hatta MASAK ülkemizde faaliyet gösteren borsalardan kullanıcılara dair veriler istemişti. Sonrasında kripto para ile ödeme yöntemlerine yasak getirilmişti.

Bu süreçte önce Thodex borsasının batması ardından Vebitcoin borsasının faaliyetlerini durdurması gündemi değiştirdi ancak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem atılan adımlar konusunda kısa bir bilgi verdi.

Cemil Ertem başta Merkez Bankası olmak üzere ilgili kurumların çalıştıklarını ve saadet zincirlerinin vatandaşı mağdur etmemesi adına hızlı adımlar atılacağını bildirdi. Global sistemden uzaklaşmadan ekonomi sistemine uygun ve kripto para piyasası ile barışık bir düzenleme hızla hayata geçirilecek.

Henüz kripto para piyasasına ne tür düzenlemelerin yapılacağı sır gibi saklanıyor ancak borsaların belirli bir teminat ödemesi, kazançlara vergi getirilmesi gibi bazı düzenlemeler tahminler arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12474 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), cemil ertem ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim