Anlık Bildirim

Lenovo'nun girişimiyle "Teknoloji ile Üretelim" platformu kuruldu

Başta Lenovo olmak üzere alanında öncü pek çok şirket bir araya gelerek "Teknoloji ile Üretelim" platformunu kurdu. Çocuklara kodlama eğitimi, girişimcilere teknolojik eğitim verilecek.

Lenovo'nun girişimiyle 'Teknoloji ile Üretelim' platformu kuruldu Tam Boyutta Gör

Türkiye’nin kalkınmasına destek olmak amacıyla “Teknoloji ile Üretelim” platformu kuruldu. Lenovo’nun girişimiyle kurulan platform teknolojik üretimin artması için çalışmalar yürütecek.

Teknoloji ile Üretelim platformu, Lenovo, FutureBright Group, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), İTÜ ARI Teknokent, Başarsoft, Arena Bilgisayar, Artım Bilişim, Index Grup, Koyuncu Elektronik, Penta Bilgisayar ve Techdata Bilgisayar Sistemleri bir araya gelerek kuruldu.

Teknoloji ile Üretelim” platformu çocuklara, öğrencilere ve girişimcilere kullanabilecekleri teknolojileri tanıtacak ve donanım temin edecek.

TEGV bünyesindeki öğrenim birimlerinde 7-13 yaş arasındaki 50 bin çocuğa 1 yıl boyunca kodlama eğitimi verilmesi hedefliyor. Ayrıca çocuklar sağlanan mobil eğitim platformu sayesinde diledikleri yerden eğitime katılabilecek.

Teknoloji ile Üretelim platformu, İTÜ ARI Teknokent içerisinde girişimcilere yönelik “Yazılım Teknolojileri Eğitim Merkezi” de kuracak.

Platform ayrıca meslek liseleri ve üniversite öğrencilerine; etkin ve üretken bilgisayar kullanımı, 3 boyutlu yazıcı eğitimi, ileri kodlama ve mesleki yazılım eğitimi, sosyal medya yönetimi ve web tasarım eğitimi olanağı sağlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim