Anlık Bildirim

Liselerde N95 maske üretilmeye başlandı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteğiyle koronavirüs nedeniyle ihtiyacı duyulan ekipmanların bazıları liselerde üretiliyor. Şimdi de bir lisedede N95 standartlarında maske üretim makinesi geliştirildi.

Liselerde N95 maske üretilmeye başlandı Tam Boyutta Gör

Milli Eğitim Bakanlığı, koronavirüs salgının olumsuz etkileriyle mücadele etmek için meslek liselerinin üretim altyapısını değerlendiriyor. Daha önce maske, yüz koruyucu ve solunum cihazı üretimi yapılmıştı. Şimdi de N95 standartlarında maske makinesi üretildi

Tekirdağ Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, N95 standardına uygun maske üreten makine geliştirildi. Böylelikle sağlık çalışanlarının N95 maske ihtiyacı, lise tarafından karşılanacak.

Meslek liseleri, koronavirüsle mücadelede önemli rol üstlendi. Bugüne kadar liselerde 8 milyon cerrahi maske, 5 milyon litre hipoklorit dezenfektan, 120 bin litre el dezenfektanı ve 3 bin litre kolonya, 750 bin yüz koruyucu siper ve 1 milyon tek kullanımlık önlük/tulum üretilerek her ilde valiliklerin koordinasyonu ile ihtiyaç noktalarına ulaştırıldı. Ayrıca birisi uzaktan kumandalı olmak üzere 2 adet solunum cihazı üretildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4362 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
meb, milli eğitim bakanlığı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim