Anlık Bildirim

Litecoin’in ağ zorluğu arttı, LTC yükselişe geçti

Litecoin neden yükseldi? Bitcoin’den sonra Litecoin’in de mining zorluğu hızla artıyor. Bu durum, Litecoin fiyatında yükselişe neden oluyor.                             
Litecoin neden yükseldi? Tam Boyutta Gör
Ethereum'un artık kazılamaması nedeniyle oldukça büyük bir madencilik gücü boşta kaldı. Bu noktada hem Bitcoin hem de diğer Proof of Work ağlarında ağ zorluklarının giderek arttığına şahitlik ettik. Son olarak Litecoin de ağ zorluğunda kritik bir yükseliş yaşadı. Litecoin madenciliği zorluğu yeni bir zirve yaparak 18 milyon hash‘in hemen altında konumlanıyor.

Geçmişine baktığımızda Litecoin‘in Bitcoin Core’un değiştirilmiş bir versiyonu olduğunu görüyoruz. Bu noktada madencilik sistemi neredeyse Bitcoin ile aynı olan Litecoin oldukça büyük bir kitleye sahip. Madencilik operasyonlarını başka ağlara taşıyan madenciler ise bu nedenle Litecoin’i de tercih ediyor. Litecoin'in değeri 2 Kasım'da 55 dolar iken bugün 70 dolara kadar yükseldi.

Diğer taraftan Litecoin’de bir sonraki halving’in 2023’te yaşanması bekleniyor. Litecoin 2011’de piyasaya sürüldüğünde, madenciler bir bloğu başarıyla kazdıkları için 50 litecoin ( LTC ) alıyorlardı. Bu ödül her 840.000 blokta bir (kabaca dört yılda bir) yarılanmaktadır. Üçüncü yarılanma ile 12.5 LTC blok ödülü 6.25 LTC’ye düşecek. Doğal olarak bu durum LTC’nin fiyatını da etkiledi ve gün içerisinde yüzde 8 değer kazandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim