Anlık Bildirim

M1 işlemcili MacBook'lar madencilerin yeni gözdesi olabilir mi?

Apple’ın ARM mimarisi üzerinde tasarladığı M1 yongasında Ethereum madencilik uygulaması başarıyla çalıştırıldı. Bununla birlikte henüz kar ettirecek kadar yeterli değil.

M1 işlemcili MacBook'lar madencilerin yeni gözdesi olabilir mi? Tam Boyutta Gör

Son dönemde ekran kartı ve dizüstü piyasasında kripto madencilik kabusu yaşanıyor. Kazım oranı yüksek olan ekran kartları ve dizüstü bilgisayarlar adeta yağmalanırken haliyle oyuncuların da eli boş kalıyor.

Apple M1 tehlikede

ARM mimarisi üzerinde özellikle grafik tarafındaki dezavantajlar nedeniyle kripto para madenciliği tercih edilmiyor ancak yavaş yavaş mobil cihazların güçlü grafik özellikleri kazanmaya başladığı bir gerçek. Bu da madencilerin gözünden kaçmıyor.

Bir yazılım mühendisi Apple M1 yonga seti üzerinde Ethminer madencilik yazılımını çalıştırmayı başarmış. Haliyle Mac kitlesi kötü haber sayılabilir. İyi haber ise 2MH/s gibi çok düşük oranlarda kazım yapıyor ve tüm grafik kaynağını harcıyor olması. Bu da madencilerin pek dikkatini çekmeyecektir.

Ne var ki Apple M1 yonga setinin çok daha iyi performansa sahip versiyonları da gelecek ve Apple grafik tarafında sektörü şaşırtacaklarını açıklamıştı. Böyle bir durumda üzülen yine son kullanıcılar olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14003 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, apple m1 ethminer ve apple m1 crypto mining
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim