Anlık Bildirim

macOS 13.2.1 güncellemesi, Safari'deki kritik güvenlik açığını kapatıyor

Apple, iPhone'lar için iOS 16.3.1 ile birlikte Mac'ler için macOS 13.2.1 güncellemesini verdi. Yeni yazılım, varsayılan internet tarayıcısındaki güvenlik açığını kapatıyor.
macos 13.2.1 güncellemesi yayınlandı Tam Boyutta Gör
Apple, Mac bilgisayarlarda WebKit’teki bir güvenlik açığını düzelten macOS Ventura 13.2.1 güncellemesini yayınladı. Özellikle Safari tarayıcı kullananlarının yüklemesi öneriliyor.

Apple Destek sayfasına göre, dün yayınlanan macOS güncellemesi ile Safari tarayıcının arkasındaki motor olan WebKit’i etkileyen bir açık kapatıldı. Saldırganların rastgele kod çalıştırmak için kullandığı güvenlik sorununa ilişkin olarak Apple, güvenlik notlarında etkilenen sürümü macOS Ventura olarak belirtiyor ancak macOS Big Sur, macOS Monterey gibi daha eski macOS sürümleri de Safari 16.3.1 güncellemesini aldığından eski Mac’ler de etkileniyor.

macOS 13.2.1, Kestirmeler uygulamasında uygulamaların korunmayan kullanıcı verilerini izlemesine izin verebilen bir hatayı da düzeltiyor. Apple, geçen ay da 20’den fazla güvenlik açığını kapatan macOS 13.2 güncellemesini sunmuştu. Sistem Ayarları - Genel - Yazılım Güncelleme bölümünden yeni güncelleme olup olmadığını denetlemekte, varsa yüklemekte fayda var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim