Anlık Bildirim

macOS Monterey tanıtıldı: Evrensel kontrol, AirPlay to Mac, Shortcuts

macOS Monterey güncellemesi Safari tarayıcısında yeni sekme tasarımı, cihazlar arası evrensel kontrol araçları, AirPlay to Mac, Shortcuts, Focus, iCloud+ şeklinde özellikler sunuyor.

macOS Monterey neler sunuyor? Tam Boyutta Gör

Apple’ın masa üstündeki başarılı platformu macOS bugünkü yenilik yağmurundan nasibini aldı. Firmanın macOS Monterey sürümü dikkat çekici pek çok önemli yeniliği bünyesinde barındırıyor. 

Evrensel Kontrol nedir?

Mac sistemlerinin sonraki durağı olacak macOS Monterey güncellemesi ile gelen en dikkat çekici yenilik Evrensel Kontrol oldu. Bir Mac cihazındaki fare ve klavyenin iPad ve iPhone modelleri ile kullanılmasını sağlayan özelliğin videosu da ilgi çekiciydi. 

Videoda bir MacBook bilgisayarının touchpad bileşeni yanına konan iPad’i de kontrol edebildi. İmleç iPad ekranına doğru kaydırıldığında akıcı bir şekilde iPad ekranına geçiş yaptı. Sonraki sahnede ise sete bir de iMac eklendi. iMac fare bileşeni önce MacBook ekranına sonra da iPad ekranına geçiş yaptı. 

Oldukça ilginç olan bu özelliğe AirPlay to Mac özelliği de eşlik ediyor. Bu kez imleç iPad ekranından bir fotoğraf karesini alarak önce MacBook sonra da iMac ekranına getiriyor. Bu özellik Mac bilgisayarların hoparlörlerini iPad ile uzaktan kontrol etmeye de yarıyor. 

macOS Monterey neler sunuyor? Tam Boyutta Gör

Safari ve Shortcuts

iOS ekosisteminde kullanıcıların sık kullandıkları uygulamalar ile ilişkili görevleri otomatik olarak başlatabildikleri Shortcuts özelliği Mac sistemlere de geldi. Tek bir tıklama ile belirli bir kaynaktan ses kaydı başlatma, bir kaynaktan GIF oluşturma, belirlenmiş kişilerle dosya paylaşma gibi görevler hızlıca yerine getiriliyor. Ayrıca Automator görevleri ilk günden itibaren Shortcuts özelliğine aktarılacak. 

Safari ise yeni sekme özelliği sayesinde web sitelerinin temalarına uygun dinamik renk değişimi sunmasını sağlıyor. Sekme Gruplama türlerine göre sekmeleri gruplamanızı sağlıyor. Bu gruplar anlık olarak iOS Safari sürümünde de senkronize oluyor. Son olarak Safari eklenti desteği iOS Safari uygulamalarında da senkronize bir şekilde çalışıyor. 

macOS Monterey neler sunuyor? Tam Boyutta Gör

Diğer yenilikler

macOS Monterey ile gelen diğer özellikler ise Facetime mekansal ses ve gürültü engelleme desteği, herhangi bir uygulama veya web sitesi üzerinde iken hızlı not almanızı sağlayan Hızlı Not, Notlar uygulamasında ortak çalışanların düzenlemelerini gösteren Aktivite Görünümü, yaptığınız işlere göre bildirim bileşenlerini fitreleyebileceğiniz Focus, SharePlay ile Facetime üzerinde içerik paylaşımı, fotoğraflardaki metinleri algılayabilen Canlı Metin, iCloud+ desteği, Apple M1 üzerinde mekansal ses desteği, eposta servisinde veri toplamanın engellenmesi sayılabilir. macOS Monterey bugünden itibaren beta sürecine başladı ve sonbaharda erişime açılacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim