Anlık Bildirim

McDonald’s, El Salvador’da Bitcoin ile ödeme kabul etmeye başladı

El Salvador'un Bitcoin'i resmen para birimi olarak ilan etmesinin ardından şirketler Bitcoin'i ödeme yöntemi olarak almaya başladı. McDonalds, yeni sisteme ilk geçen şirketlerden biri oldu.

McDonald’s, Bitcoin kabul etmeye başladı Tam Boyutta Gör

El Salvador’un Bitcoin’i (BTC) resmi para birimi olarak kabul etmesi üzerine şirketler yeni ödeme sistemini entegre etmeye başladı. Yeni sisteme geçen ilk şirketlerden birisi McDonald's oldu. Şirket artık El Salvador’da OpenNode tarafından desteklenen Lightning Network alt yapısını kullanarak Bitcoin ödemelerini kabul ediyor.

OpenNode ve McDonald's birlikte çalışarak, ülkedeki 19 McDonald's şubesinin tamamında, ayrıca çevrimiçi olarak ve McDonald's teslimat uygulaması aracılığıyla Lightning Network Bitcoin ödemelerini etkinleştiriyor. Bir basın açıklamasına göre, McDonald's'ın El Salvador'daki müşterileri, Big Mac'ler ve McDonald's menüsündeki diğer tüm ürünler için Bitcoin kullanarak ödeme yapabilecek

OpenNode'un Gelişim başkanı Julie Landrum, konuyla alakalı bazı açıklamalarda bulundu:

"Ülkenin Bitcoin Yasasının kabul edilmesini operasyonel bir başarı haline getirmeye yardımcı olmak için McDonald's ile çalışmaktan inanılmaz heyecan duyuyoruz." 

Lightning Network’ün geleceği üzerine de konuşan Landrum, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bu, dünyadaki en popüler ve başarılı fast food zincirinde günlük yüksek hacimli, düşük değerli alımlar için Lightning Network'ün gücünü göstermek için muazzam bir fırsat. Açıkça Bitcoin ekonomisini büyütme yolunda bir başka önemli kilometre taşı."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim