Akıllı telefon yonga üreticileri Qualcomm ve MediaTek'inrekabeti giderek hız kazanıyor. Snapdragon 8 Gen 1'in rakibi olacak Dimensity 9000 üzerinde çalışmalarını sürdüren MediaTek’in, uygun fiyatlı Dimensity 8100 yongası iddialı bir performans ile geliyor. Digital Chat Station tarafından paylaşılan bilgilere göre GFX Bench ES 3.0 Manhattan testinde 170 FPS civarında bir skora ulaşan yeni yonga, Snapdragon 888 ve 888+’ın rakibi olacak.
İlk olarak Redmi cihazlarda kullanılacak
Akıllı telefonlarda yüksek kullanım oranlarına ulaşan Dimensity 1100 ve 1200’ün halefi olması beklenen yeni yonganın, 2.85 GHz’de çalışan dört adet Cortex-A78 çekirdeği ve dört adet 2.0 GHz’de çalışan Cortex-A55 çekirdeğine sahip olacağı iddia ediliyor. Bununla birlikte Tayvanlı dev üretici TSMC’nin 5nm işlem teknolojisi ile üretilecek Dimensity 8100, ilk olarak önümüzdeki aylarda piyasaya sürülecek Redmi telefonlarda karşımıza çıkacak.
Paylaşılan sonuçlar henüz resmi olarak doğrulanmamış olsa da, MediaTek orta sınıf akıllı telefonlara büyük bir performans artışı sunabilir. Yeni yonga hakkında bilinmeyen tüm detayların önümüzdeki haftalarda paylaşılması bekleniyor.
Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı kullanarak görüntüleyin:


ulan hiç mi herhangi bir rezervi olmaz bir ülkenin ya Yüzde 93’ü maden sahası olan il “TEMA Vakfı'nın 2019 yılından bu yana sürdürdüğü ruhsat haritası çalışmaları kapsamında, 29 ilde altın, gümüş, kömür ve bakır gibi IV. Grup maden ruhsatlarının yoğunluğu incelendi. 29 ilin yüzölçümünün ortalama %67'sinin bu madenlere ruhsatlandırılmış durumda. Gümüşhane'nin %93'ü, Kütahya'nın ise %92'si IV. Grup madencilik ruhsatlarıyla kaplanmış. Yaptığımız çalışmada sadece IV. Grup maden faaliyetlerine baktık. Bu oranlara kum, mermer, taş ocakları dahil değil.” https://gazeteoksijen.com/turkiye/1985den-beri-30-kez-degistirildi-en-tehlikeli-maden-kanunu-teklifi-tbmmde-gorusulecek-244899 Maden çıkartacağız diye, özellikle kömür, Memleketin 4 1 tarafı yıllardır talan edilmekte. İnsanlar üretimden ve yaşam alanlarından koparılmakta. Güncel durum: https://www.gazetepencere.com/gundem/ankarada-zeytinleri-icin-nobet-tutan-koyluler-aclik-grevi-karari-aldi-665635h
anasını satayım dünyadaki bütün rezervler bizim toprakları es geçmiş ulan hiç mi herhangi bir rezervi olmaz bir ülkenin ya