Anlık Bildirim

Royole esneyebilir microLED ekranlarını duyurdu

Çinli Royole’nin geliştirdiği esneyebilir microLED paneller akıllı kürelerden kavisli ekranlara kadar pek çok alanda OLED ekranlara rakip görsel kalite üretmeyi amaçlıyor.

microLED ekranlar kürelere giriyor Tam Boyutta Gör

Katlanabilir akıllı telefon sınıfına ilk adım atanlardan birisi olan Çinli Royole firması yenilik geliştirmeye devam ediyor. Esneyebilir tarzda microLED ekranlarla kavisli veya dom ekran gibi kategorileri donatmayı planlıyor. 

İlginç microLED projeleri

Son dönemde hayatımıza yeni teknolojiler girmeye başladı. Çok sayıda mini LED panellerin bölgesel aydınlatma yaptığı miniLED ekranlar iPad Pro gibi bazı ürünlerde yavaş yavaş kendisini gösteriyor. Verimliliği üst düzeyde olan miniLED, renk ve canlılık konusunda OLED’lere rakip. MicroLED ise henüz son kullanıcı tarafında etkili olabilmiş değil. 

LED modüllerin mikro seviyelerde olduğu microLED daha maliyetli olduğu için sunum ekranları veya reklam panelleri gibi kurumsal tarafta denemelere başladı. Royole ise dom kameralar gibi ürünlerde kullanmayı düşünüyor. 

Esneyebilir microLED ekranlar yüzde 130 civarında esneme payına sahip ve 40 dereceye kadar da bükülebiliyor. Yüzde 70 oranında ışığı geçirebilen ekranlar yüzde 40 gibi orana sahip şeffaf LG OLED televizyon ekranından bile daha şeffaf. Ayrıca inç başına 120 piksel gibi oldukça yoğun bir değere ulaşıyor. 

Royole esneyebilir microLED panellerin kavisli ekranlar, küre ekranlar veya dom ekranlar gibi alanlarda önemli bir fırsat oluşturacağına inanıyor. Mevcut katlanabilir ekranlarla aynı üretim sürecini paylaştığı için hızlı bir şekilde piyasaya sürülebilir. Henüz bu ekranların ne zaman kullanıma sunulacağı açıklanmadı. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim