Anlık Bildirim

Microsoft'a göre pandemi sonrasında, 149 milyon dijital istihdam gereksinimi olacak

Yazılım devi Microsoft'un araştırmalarına göre, Koronavirüs pandemisinin sona ermesi, 2025 yılına kadar 149 milyon dijital istihdam yaratacak.

Microsoft'a göre pandemi sonrasında, 149 milyon dijital istihdam gereksinimi olacak Tam Boyutta Gör

Koronavirüs pandemisinin büyük etkisi ve serbest bıraktığı ekonomik kriz, küresel olarak işsizlik rakamlarına yaklaşık 250 milyon kişiyi eklemiş durumda. Ayrıca, işlerini sürdürebilecek kadar şanslı olan birçok kişi için işin doğasını da değiştirdi.

Pandemi çalışma koşullarını da değiştirdi

Ancak bu aksama, Microsoft projelerinin önümüzdeki beş yıl içinde 149 milyon yeni iş yaratacağı dijitalleşmeyi de hızlandırdı. Daha fazla insan evden çalışmayı öğrendi ve bu iş, eğitim ve beceri konularında da bir değişimin habercisi diyebiliriz. Microsoft, küresel ekonominin 2025 yılına kadar doldurması gereken yeni "dijital" işlere ve işe alınmak için hangi becerilere ihtiyaç duyulacağını araştırdı.

Microsoft'a göre pandemi sonrasında, 149 milyon dijital istihdam gereksinimi olacak Tam Boyutta Gör

Yazılım devi tarafından pandemi sonucunda 2025 yılına kadar oluşturulacağı tahmin edilen 149 milyon yeni istihdamın %67'sini yazılım geliştirme işlerinin, %15'ini bulut ve veri teknolojilerinin, %13'ünü veri analizi ve makine öğreniminin, geriye kalan %5'ini ise siber güvenlik ve gizliliğinin oluşturacağı belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim