Anlık Bildirim

Microsoft ve Apollo Hastaneleri ortaklığıyla kardiyovasküler hastalık ihtimali ölçülecek

Microsoft Hindistan ve Apollo hastaneleri, özellikle kardiyovasküler kastalık (KVH) riskini öngörmek için tasarlanan ilk yapay zeka destekli "kardiyovasküler hastalık risk puanı" uygulamasını duyurdu.
Yapay zeka destekli API(uygulama programı arayüzü) sayesinde, Apollo ağındaki doktorlar, KVH riskini tahmin etmek ve önleyici kardiyak bakımı sağlamak için API'den faydalanacaklar.
Hint nüfusu için daha doğru bir KVH risk skoru belirlemeyi amaçlayan API, kişilerin sağlık kontrolleri ve koroner olaylarla ilgili geriye dönük geniş çaplı bir tarama yapacak ve bilgileri klinik uzmanların tecrübeleriyle eşleştirecek. 

Puanlama kişilerin yaşam tarzlarına göre olacak 

Puanlama da diyet, sigara içme tercihleri ve fiziksel aktivite gibi yaşam tarzı özelliklerinin yanı sıra; hastaların solunum, hipertansiyon, sistolik ve diyastolik kan basıncı oranı, psikolojik stres ve endişeyi içeren diğer risk faktörlerini de dikkate alınacak.
API uygulaması riski; yüksek, orta ve asgari düzeyde kategorize edecek ve aynı zamanda yüksek risk grubunda olan hastalar hakkında detaylı bilgi verecek.
Şirket API'nin, yapay zeka ve bulut bilişimin sağlık sektöründeki yenilikleri hızlandırma ve dünyadaki insanların iyileşme yeteneğini arttırmayı hedeflediğini söylüyor.
Apollo Hastaneleri Genel Müdürü Sangita Reddy "Bu ortaklık, yeni araçlar tasarlama ve doktorlarımızı bulaşıcı olmayan hastalıklarla mücadelemizin bir parçasıdır. Apollo ve Microsoft'un ortaklığının Hindistan'daki kalp hastalığının üzerinde fark edilebilir bir iyileştirme sağlayacağına inanıyoruz." sözlerine yer verdi.  
Microsoft Hindistan Ar-Ge Genel Müdürü Anil Bhansali "Ortaklığımız ile kalp risk skoru uygulaması, kardiyovasküler hastalıkların önlenmesini nasıl hızlandırabileceği ve hastalık yükünü nasıl azaltacağının gerçek bir örneği olacak." dedi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim