Anlık Bildirim

Microsoft, VR için titreşimli halı patenti aldı

Microsoft’un aldığı yeni bir patentte VR için geliştirilen özel bir mat dikkat çekiyor. Temelinde basit bir halı gibi gözüken bu mat sayesinde VR gözlük takarken alan dışına çıkmamanız sağlanacak.

Microsoft, VR için titreşimli halı patenti aldı Tam Boyutta Gör

VR gözlükleri artık son kullanıcılarının evine girmeye başladı. Ancak belirli bir hareket alanı gerektiren bu gözlükleri konumlandırmak oldukça zor. Microsoft da en azından kullanıcıların belirli bir alanda kalıp başka yerlere çarpmamaları için yeni bir halı patenti aldı.

Xbox için VR sinyalleri olabilir

Alınan patentteki şemaya baktığımızda Xbox konsolu ve Kinect’e benzer çizimler görüyoruz. Ayrıca patent içerisindeki yazılarda da "oyun konsolları ve bilgisayarlar" yazısına bolca rastlanıyor. Bu da Xbox ekosistemi için VR gözlük planlarının bulunduğu manasına geliyor olabilir.  Ancak patentin ana amacı halının kullanımını sergilemek.

Bazı VR gözlük sahipleri halihazırda benzeri bir yöntemle kendilerine alan belirleyebiliyorlar. Altlarına serdikleri halının sınırlarını geçmeyerek güvenli bir şekilde oyunlarını oynuyorlar. Ancak Microsoft’un halısının ek özellikler sunması bekleniyor. Örneğin bu halıya sahipseniz VR için güvenli alanınınız otomatik olarak belirlenecek. Ek olarak verdiği titreşimlerle kullanıcıyı farklı bir atmosfere sokabilecek.

Basınç sensörleri ile konumunuzu algılamada da yardımcı olacak bu halının patentten öteye geçememe ihtimali var. Ancak firmanın VR tarafındaki çalışmalara hala önem verdiğini görmek açısından oldukça önemli. Özellikle elinde Xbox gibi önemli bir oyun cihazı bulunurken, Microsoft’u VR tarafında daha fazla görmemiz sevindirici.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim