Anlık Bildirim

Microsoft altı ayda yaklaşık 20 milyon Xbox hesabını yasakladı

Microsoft oyun topluluğunu dürüst olmayan ve saygısız kişilerden arındırmak için agresif hamleler yapmaya devam ediyor. Şirket 2023'ün ilk yarısında yaklaşık 20 milyon Xbox hesabını engelledi.
Microsoft altı ayda yaklaşık 20 milyon Xbox hesabını yasakladı Tam Boyutta Gör
Microsoft, Xbox platformundaki olumsuz davranışları önlemek amacıyla aktif bir şekilde çaba sarf ediyor. Şirket dürüst olmayan ve saygısız oyuncuları engelleme girişimini agresif bir şekilde artırdı. Yayınlanan rapora göre 2023'ün ilk yarısında yaklaşık 20 milyon Xbox hesabı yasaklandı.

Bu rakam, 10 milyon kişinin engellendiği 2022'nin ikinci yarısına kıyasla iki kat daha fazla. Engellemelerin çoğunun proaktif olduğunu belirtelim. Yani, oyuncular şikayet etmeden önce ihlalde bulunan kişileri Microsoft'un izleme algoritmaları tespit etti. Böylelikle bunlar platformdan uzaklaştırıldı.

Microsoft altı ayda yaklaşık 20 milyon Xbox hesabını yasakladı Tam Boyutta Gör

Hesap yasaklama nedenleri

Hesap yasaklamalarının başlıca sebepleri arasında hile yapma ve hesap satma ön plana çıkıyor. Bu sebeplerden ötürü 16.3 milyon hesap engellendi. Ayrıca, müstehcen içerik, pornografi, taciz ve zorbalık gibi unsurlar da önemli engelleme sebepleri arasında yer alıyor.

Microsoft altı ayda yaklaşık 20 milyon Xbox hesabını yasakladı
Oyuncular en çok sohbet, hile ve uygunsuz takma adlar veya avatarlar nedeniyle rapor gönderdi. Microsoft'un bu agresif hamlesi oyun topluluğunu temiz, güvenli ve saygılı bir ortam haline getirme motivasyonunu yansıtıyor. Şirket bu tür yasaklamaları proaktif bir şekilde uygulamaya devam edecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim