Anlık Bildirim

Microsoft, Windows’ta ARM geliştiriclerinin işini kolaylaştıracak teknolojisini tanıttı

Başarılı olmayan Windows ARM deneyimi sunan Microsoft, ARM geliştiriclerinin işini kolaylaştırmak için yeni teknolojisini duyurdu. Bu sayede uygulamalar parça parça port edilebilecek.

ARM tabanlı bilgisayarlar için pek de başarılı deneyim sunamayan Microsoft, başarılı olmak için önemli adım atacak gibi gözüküyor. Şirket, geliştiricler için ARM64EC(Emulasyon uyumlu) teknolojisini duyurdu. Teknoloji, uygulamarı ARM’a geçirmeyi kolalaştırıyor.

Bazı uygulamarın, eklentilerinin ve bazı kısımlarının x64 koduna olan ihtiyacı yüzünden ARM’a geçirilmesi, geliştiriciler için büyük zorluklar çıkartıyordu. Microsoft’un yeni teknoloji ile uygulamaların belirli kısımları ARM için yerel olarak çalışabilecekken, bazı kısımlar x64 emülatörü içinde çalışabilecek. Bu teknolojinin hem uygulamaların ARM’a basamaklar halinde ve kolayca port edilmesini sağlıyor hem de büyük bir performans artışına olanak sunuyor. Ayrıca bu teknoloji, dışardan x64’e bağımlı olan uygulamaların ARM’a geçirilmesine olanak sağlıyor.

Microsoft, ARM’a uygulamaların en baştan derlemesinin uzun ve yorucu bir süreç olabileceği için, geliştiriclerin büyük ölçüde işini kolaylaştırmış ve belki bu sayede ARM tabanlı bilgisayarların özellikle de Microsoft'un kendi ürünü olan Surface Pro X'in Windows’ta daha üretken tabanlı kullanımlarına olanak sağlanabilir.

Microsoft, Windows’ta ARM geliştiriclerinin işini kolaylaştıracak teknolojisini tanıttı Tam Boyutta Gör



Microsoft, Office geliştiriclerinin ARM tabanlı bilgisayarların yakında x64 tabanlı eklentileri kullanabilmesine yönelik çalışmalar içinde olduğunu belirtti. ARM64EC, geliştiriciler için Windows Insider SDK ve Visual Studio Preview ile birlikte kullanıma sunuldu. Buraya tıklayarak geliştirme için ilk adımı atabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim