Anlık Bildirim

Rusya devlet çalışanlarına WhatsApp kullanmayı yasakladı

Kısa süre önce ülkedeki kamu kurumlarında Microsoft yazılımlarına savaş açan ve yerli uygulamalara geçiş yapan Rusya, bu kez güvenlik gerekçesiyle devlet çalışanlarına WhatsApp’ı yasakladı.
Birkaç gün önce yabancı sermaye yazılımların ülke ekonomisine ciddi anlamda zarar verebileceğini ve ilerleyen dönemlerde kontrol edilemeyecek çapta bir probleme dönüşeceğini ifade eden Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, alınan kararla birlikte kamu kurumlarında Microsoft ve ürünlerinin yasaklanacağını duyurmuştu.
Her ne kadar gerekçe olarak ekonomik yapı gösterilse de güvenlik amacıyla gerçekleştirildiği tahmin edilen düzenlemeyi şimdi de WhatsApp yasağı takip etti. Rus Izvestiya gazetesinin haberine göre devlet memurlarının iş yerlerinde WhatsApp, Telegram ve Viber gibi mobil sohbet uygulamalarını kullanmaları, bu tür yazılımlar aracılığıyla dosya transferi yapmaları artık yasak.
Rusya Federasyonu Federal Güvenlik Teşkilatı (FSB) imzasını taşıyan karara uymayan çalışanlara disiplin cezası verileceği, suçun niteliğine göre işten çıkarmaların dahi yapılabileceği belirtiliyor. Gizlilik taşıyan yazışmaların ve belgelerin üçüncü şahıslar tarafından ele geçirilmesini önlemek isteyen Rusya, bu kapsamda yapılan düzenlemeleriyle ulusal güvenlik tedbirlerini arttırmayı hedefliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3776 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
WhatsApp, telegram ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim