Anlık Bildirim

Xiaomi, Çin'de Telegram'ın akıllı telefonlarına yüklenmesini yasakladı

Xiaomi, MIUI 13 arayüzünde yer alan bir özellik ile Telegram'ın Çin'deki cihazlarına yüklenmesini engellemeye başladı. Uygulama güvenlik kontrolünü geçemiyor.   
Xiaomi, Çin'de Telegram'ın telefonlarına yüklenmesini yasakladı Tam Boyutta Gör
Xiaomi, 2022 yılında MIUI arayüzüne, kullanıcıları spam ve kötü niyetli uygulama yüklemelerinden korumak için tanınan yeni bir özellik ekledi. O zamanlar birçok uzman, Çin'de yasaklanan uygulamaların "sansürlenip sansürlenmeyeceğini" merak ediyordu. Görünen o ki, öyle de oldu.

Güvenlik kontrolünden geçemiyor

BleepingComputer'a göre Xiaomi, Çin'deki akıllı telefonlarına Telegram'ın yüklenmesini engelledi. Popüler mesajlaşma uygulaması yüklenmeye çalışıldığında, uygulamanın güvenlik kontrolünden geçemediğini belirten bir mesaj görüntüleniyor.

Xiaomi, Çin'de Telegram'ın telefonlarına yüklenmesini yasakladı Tam Boyutta Gör
Böyle bir kısıtlamanın Xiaomi akıllı telefonların diğer ülkelere resmi olarak ithal edilen versiyonlarını etkilemesi pek olası değil. Ancak herhangi bir nedenle cihazların Çin versiyonunu satın alan kullanıcılar bu durumdan etkilenecekler. Cihazın sahibi Çin dışında yaşıyor olsa bile Telegram bu akıllı telefonlara da yüklenemeyecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim