Anlık Bildirim

Rusya, Microsoft ve ürünlerine savaş açtı

Yabancı teknoloji ürünleri yerine alternatif yerli uygulamalara yönelmek gerektiğini düşünen Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, devlet kurumlarında Microsoft ürünlerini kaldırmaya başladı.
2014 yılından bu yana başta Amerika merkezli yazılımlar olmak üzere yabancı programların yerine milli uygulamaların kullanılması gerektiğini belirten Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, uzun süredir gündemde olan değişim süreci için düğmeye bastı.
Bir konuşmasında yabancı sermaye yazılımların ülke ekonomisine ciddi anlamda zarar verebileceğini ve ilerleyen dönemlerde kontrol edilemeyecek çapta bir probleme dönüşeceğini ifade eden Putin’in ilk kurbanı ise dünyanın en büyük teknoloji üreticisi Microsoft oldu.

Outlook kullanımı yasaklanıyor, yabancı şirketlere ağır vergi yükü getiriliyor

Bu kapsamda ülkenin başkenti Moskova’daki kamu kurumlarında Microsoft yazılımları yerine alternatif uygulamalar tercih edilecek. Öncelikle devletin sahibi olduğu mobil operatör Rostelecom'un yaklaşık 6 bin bilgisayarında kurulu olan Outlook yazılımları kaldırılacak ve yerine yerel e-posta servisi kurulacak. İkinci adım olarak devlet dairelerindeki 600 bine yakın bilgisayarda Rus yazılımları kullanılmaya başlanacak ve Rusya’da Microsoft büyük ölçüde temizlenecek.
Rusya’nın ekonomik yapının korunması adına aldığı bir diğer önlem ise vergilerdeki düzenlemeler. Rusya’da bulunan ABD şirketlerine ağır vergi yükü getirmeyi planlayan Vladimir Putin, böylelikle Microsoft ve benzeri markaları Rus şirketlerine nazaran daha yüksek fiyatlarda çalışmaya zorlayacak. Buna bağlı olarak halkın ve firmaların yerli Rus yazılımlara yönelmeleri sağlanacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8038 kez okundu.
40 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, outlook ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim